Лечић: Не осећам се као победник, ненадокнадива штета

БЕОГРАД: Не осећам се као победник, поручио је глумац Бранислав Лечић након што је Више јавно тужилаштво одбацило кривичну пријаву коју је против њега подела глумица Данијела Штајнфелд.
l
Фото: Tanjug/ T. Radovanović

Лечић је у саопштењу за јавност навео да је такав исход и очекивао будући да, како је рекао, није крив, али је оценио да се штета која је нанета њему, његовој породици и пријатељима, никада и никако не може надокнадити.

Он је оценио да је ненадокнадива штета нанета и свим, како каже, правим жртвама насиља у нашој земљи и региону.

Након оваквог епилога имаће још мање смелости да се за помоћ обрате надлежним институцијама. Разлоге због којих се све ово десило баш мени још увек не могу да разумем, нити могу да разумем мотиве оних који су ме осудили пре него је било какав поступак против мене и покренут. Иако сам пред полицијом и тужилаштвом имао статус грађанина, а не оптуженог нити чак осумњиченог, многи су пожурили да изнесу завршну реч и донесу осуђујућу пресуду, навео је Лечић.

Истакао је да је јако забринут због општег стања у друштву и позвао јавност, а пре свега медије и остале који имају утицај на јавно мњење, да убудуће више пажње обрате на претпоставку невиности, као једно од основних људских права, а све како се, како је навео, више никоме не би догодило да буде осуђен пре суђења.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести