Одбачена кривична пријава Штајфелдове против Лечића

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је кривичну пријаву глумице Данијеле Штајнфелд против њеног Бранислава Лечића због наводног силовања, потврђено је Танјугу.
Јутјуб/Данијела Штајнфелд
Фото: Јутјуб/Данијела Штајнфелд

Ова одлука још није правоснажна, јер Штајнфелд има право да поднесе приговор Апелационом јавном тужилаштву, рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Пуномоћник Штајнфелдове, адвоакт Божо Прелевић рекао јд Танјугу да ће сигурно уложити приговор на ову одлуку тужилаштва.

Тужилаштво: Нема основа сумње да је Лечић силовао

Пријава је одбачена јер не постоје основи сумње да је учињено кривично дело силовање, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности, рекла је Танјугу портпаролка тужиалштва Ивана Ракочевић.

Она је подсетила да су у току предистражног поступка обављени разговори са Штајнфелд и пријављеним Лечићем, да је прибављена копија документарног филма "Зацели ме", чији је аутор Штајнфелдова, затим ЦД на коме се налази оригинални глас особе из поменутог филма, медицинска документација о лечењу глумице.

"Такође су обављени разговори са бројним лицима која би евентуално могла имати посредна сазнања о спорном догађају, с обзиром да непосредних очевидаца није било, а цењена је и представка Мериме Исаковић, која је достављена Вишем јавном тужилаштву у Београду", нагласила је Ракочевић.

Она је указала да је након прикупљених потребних обавештења и прибављања свих релевантних доказа у предистражном поступку, које је тужилаштво ценило како појединачно, тако и у међусобној вези, утврђено је да не постоји ниједан законити доказ са степеном основа сумње који би потврдио наводе поднете кривичне пријаве.

Ова одлука још није правоснажна, јер Штајнфелд има право да поднесе приговор Апелационом јавном тужилаштву, напоменула је Ракочевић.

Пуномоћник Штајнфелдове, адвокат Божо Прелевић, рекао је Танјугу да ће сигурно уложити приговор на ову одлуку тужилаштва.

Овај случај покренут је зимус, када је глумица јавно оптужила Лечића за силовање и тужилаштву доставила кривичну пријаву уз доказе.

Након вишемесечних провера, саслушања у полицији и полиграфа на којем је Лечић испитан, тужилаштво је закључило да силовања није било.

Почетком априла некадашња глумица Мерима Исаковић је у интервјуу "Недељнику" такође оптужила Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, а њен исказ је тужилаштво користило као сведочење.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести