Малолетни Тутинац ранио 61-годишњака из нехата у лову

НОВИ ПАЗАР: Новопазарска полиција ухапсила је 16-годишњака из Тутина због сумње да је током незаконитог лова са још неколико мушкараца, испалио хитац из пиштоља и случајно ранио 61-годишњег мушкарца који је задобио тешке телесне повреде.
pistolj plasticni
Фото: pixabay.com

Повређени је хоспитализован, док је 16-годишњаку судија Вишег суда за малолетнике у Новом Пазару одредио притвор до 30 дана, саопштила је Полицијска управа из тог града.

Малолетник се терети за кривична дела тешка телесна повреда из нехата, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и незаконит лов.

Поред њега, полиција је ухапсила Ф. Џ. (1976) и Џ. Џ. (1999) из Новог Пазара, док је против 33-годишњака из Тутина поднела кривичну пријаву јер су, како се сумња, сакрили пиштољ којим је рањен 61-годишњак.

Њима се на терет ставаљу кривична дела: помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и незаконит лов.

Ф. Џ. и Џ. Џ. одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести