Масовно убиство и самоубиство у Кањижи

Због нарушених породичних односа нешто после 10 часова у месту Мартонош код Кањиже дошло је до велике трагедије у којој је живот изгубило седам лица, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Р. Ш. (1960)  је из ловачке пушке испалио више хитаца и том приликом усмртио је Н. Б. (1990), Ш. Б. (1963), К. Б. (1972), Р. Ш. (1968), Ј. Т. (1941) и Б. Т. (1947), а потом је у немилом догађају и сам страдао.

Ускоро очекујемо опширније информације са лица места...

 

Стефановић: И искусни оперативци на увиђају
Министар унутрасњих послова Небојша Стефановић изјавио је да полиција предузима све мере и радње из своје надлежности на расветљању оклоности шетоструког убиства и самоубиства у месту Мартонош код Кањиже.
Он је Танјугу рекао да су из седишта Управе криминалистичке полиције  у Београду  на лице места упућени искусни оперативци који заједно са колегама из подручја полицијске управе раде увиђај.

Министар унутрашњих послова је изјавио саучешће породици и родбини страдалих.
Због нарушених породичних односа нешто после 10 часова у месту Мартонош код Кањиже догодила се велика трагедија у којој је живот изгубило седам особа, саопштио је претходно МУП.

 


Хронологија масовних убистава у Србији и свету
Данашње шестоструко убиство и самоубиство у близини Кањиже једна је у низу трагедија које се у Србији, али и у свету све чешће дешавају претходних година, а у којима смртно страда велики број људи.
Због нарушених породичних односа нешто после 10 часова у месту Мартонош код Кањиже данас се догодила породична трагедија у којој је, како је саопштио МУП, живот изгубило седам особа.
Следи хронологија масовних убистава у Србији у свету:
       
- 9. априла 2013 - У  месту Велика Иванча код Младеновца Љубиšа Богдановић (60) убио је из ватреног оруžја 13 комšија у међу којима сина и мајку
 
- 27. јула 2007. - У Јабуковцу код Неготина   Никола Радосављевић ( 32 ) је из ловачке пушке убио  девет особа, а теšко ранио две особе.

- 27. јула 2002 - У Лесковцу, на три различите локације Драган Чедић (32)  је из аутоматске пуšке убио бивšу супругу Биљану и šесторо чланова њене фамилије, док је пет особа ранио.

- САД, децембра 2012 -  Адам Ланца убио је 27 особа, већином деце, у основној школи у Њутауну.
       
- САД, јула 2012 - Џејмс Холмс је у биоскопу у градићу Аурора убио 12 људи особа, а 58 ранио.
       
- САД, априла 2012 - Приликом напада на приватном колеџу у Окланду, Калифорнија, бивши студент Јужнокорејац Оне Гох (43) убио је седам људи, а троје ранио.
       
- Француска, марта 2012 - Вишедневна драма у Тулузу окончана је смрћу осумњиченог за убиство седам особа, Мухамеда Мераха.
       
- Белгија, децембра 2011 - Белгијанац Нордин Армани (32) убио је петоро, а ранио више од 120 људи, а претходно убио једну жену.
       
- Норвешка, јула 2011 - У два напада Норвежанин Андерс Брејвик убио је 77 људи,  осморо је погинуло од посатвељене бомбе у центру Осла, а 69 девојака и младића буквално је стрељао на оближњем острву Утоја.
       
- Холандија, априла 2011 - Наоружани нападач убио је шесторо људи у шопинг центру у Холандији и извршио самоубиство.
       
- Велика Британија, јуна 2010 - Возач таксија Дерик Бирд (52) у Енглеској је убио 12 људи, а 11 ранио.
       
- САД, новембра 2009 - Војни психијатар мајор Нидал Малик Хасан убио је 13 људи у бази Форт Худ, у Тексасу.
       
- САД, априла 2009 - Имигрант из Вијетнама Џиверли Вонг (41), убио је 13 особа у имиграционом центру у Бингамтону, Њујорк. Више особа је рањено.
       
- Немачка, марта 2009 - Бивши ученик школе у Винандену, 17-годишњи Тим Кречмер, убио је 15 људи, деветоро ученика, три наставника и троје пролазника, а потом извршио самоубиство.
       
- Финска, септембра 2008 - У граду Каухајоки, Финска, 22-годишњи нападач убио је 11 људи.
       
- Финска, новембра 2007 - Осморо људи убијено је у нападу у школи 18-годишњег ученика у граду Туусули, Финска. И тај нападач је извршио самоубиство.
       
 - Немачка, априла 2002 - Деветнаестогодишњак избачен из школе у Ерфурту, источни део Немачке, убио је 16 људи, међу којима је било 12 наставника, и потом извршио самоубиство.
       
- Француска, марта 2002 - Нападач у предграђу Нантер у Паризу убио осам, а ранио 19 локалних одборника. Нападач је сутрадан извршио самоубиство у затворском притвору.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести