Међународна акција против шверца кокаина-МУП ухапсио двоје 

БЕОГРАД: У оквиру међународне полицијске акције "Фамилија", припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су Д. Л. (46) из Сремске Митровице и Н. Ч. (26), држављанку БиХ, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела, саопштио је данас МУП.
mup_operacija_familija
Фото: Танјуг (Видео)

У акцији "Фамилија", коју су водиле полиције Србије, Хрватске и Чешке у сарадњи са колегама из Швајцарске, Кине, Француске, Белгије, Словеније и Италије, а у координацији Европола, ДЕА и Фронтекса, укупно је заплењено 1.024 килограма кокаина, два милиона евра и скупоцени предмети у вредности већој од милион евра, док је укупно ухапшено 16 особа, међу којима су и двојица српских држављана.

Припадници Управе криминалистичке полиције допринели су оперативним радом и хапшењу у Хонгконгу четири члана ове организоване криминалне групе, од којих је један држављанин Србије, а том приликом заплењен је 421 килограм кокаина.

Значајан допринос дали су и у идентификацији и хапшењу тројице осумњичених у Швајцарској, који се терете да су учествовали у транспорту кокаина из Јужне Америке у Европу, а том приликом у Базелу је заплењено више од 600 килограма кокаина.

Приликом претреса изнајмљених станова у Београду, које је користио црногорски држављанин М. Д. (60) који је ухапшен у Швајцарској, полиција је пронашла и запленила већу количину новца различитих валута и апоена, аутомобил „ауди А8“, 10 луксузних ручних сатова, фалсификована документа, четири пиштоља, пригушивач, девет мобилних телефона и мању количину марихуане.

Осумњичени Д. Л. и Н. Ч. приведени су Тужилаштву за организовани криминал, након чега им је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести