Миљковић питао Спасојевића о убиствима Величковића, Михајловића, Глигоријевића

БЕОГРАД: У Специјалним суду у Београду на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Миљковића окривљени-сарадник Никола Спасојевић је, одговарајући на питања Миљковића, причао о убиствима Горана Михајловића, Горана Величковића и Александра Глигоријевића.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Спасојевић је испричао да је план, када су превозили из куће у Ритопеку до Сурдука тело убијеног Горана Михајловића, био да уколико наиђе полиција Миљковић и Беливук треба да се "закуцају" у кола полиције, како би Спасојевић могао да побегне камионом у ком је било Михајловићево тело. Спасојевић је поновио да је Миљковић обећао Михајловићу да ће га следећи дан пустити, као и да му је тада везао очи како би било што уверљивије да ће га пустити, након чега је констатовао да не може да се провери, јер је Миљковић у судници, а Михајловић убијен. Миљковић је тада Спасојевићу рекао "Михајловић није мртав, а ја јесам ту".

Окривљени-сарадник тврди да и данас осећа мирис остатака Михајловићевог тела, који су били у џаку поред њега, на сувозачевом месту док је возио камион, како би бацили тај џак са Пупиновог моста. Поновио је да му је било "морбидно и бизарно" да се вози поред остатака Михајловићевог тела. Миљковић је даље питања постављао о убиству Горана Величковића. Спасојевић рекао да Величковића никад није видео "у изворном стању, само у деловима". Затим је Спасојевић причао о Глигоријевићевом убиству, наводећи да је био у шоку јер им је он био друг, а да су у том убиству, поред Беливука и Миљковића, учесвовали Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владе Драганић и Милош Будимир. Судија је одредила паузу након које ће Миљковић наставити да исптује Спасојевића.

Спасојевић препознао где су, како се сумња, припадници Беливукове групе просипали остатке тела

БЕОГРАД: Окривљеном-сараднику Николи Спасојевићу данас су у судници предочене фотографије места у Ритопеку на Дунаву, где су, како се сумња, припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића просипали остатке тела убијених мушкараца.

Спасојевић је на фотографијама препознао место где је, како тврди, заједно са припадницима ове групе просипао џакове у којима су се налазили остаци тела убиејних мушкараца. Окривљени-сарадник је за скалпеле са фотографија који су пронађени на поменутој деоници, рекао да су налик на те скалпеле користили припадници када су секли џакове у води и просипали остатаке тела. У судници су приказане фотографије куће у Сурдуку, где је како тврди Спасојевић, спаљено тело Горана Михајловића.

На почетку предоченог документа пише да су учесници тог увиђаја били Беливук и Миљковић, због чега је Миљковић рекао да то није тачно, јер њега и Беливука нико није изводио из притвора. Он је затражио да се то исправи. Приказане су и жице које остају када се спале аутомобилске гуме, на шта је Спасојевић рекао да су тако изгледале жице које су остале када је Михајловићево тело спаљено на гумама. Миљковић је поставио још неколико питања о убиству Горана Величковића, поводом којим је Спасојевић рекао да су за време тог убиства Миљковић и Беливук носили комбинезоне. Након тога је Беливук тражио реч и замолио судију да им суди по закону и да не се у судници не крши претпоставка невиности, јер је она исправила у транскрипту једну реч коју је окривљени-сарадник Срђан Лалић рекао. Беливук је тражио да се исправи да је Лалић рекао стадион уместо плац, што је судија исправила и окарактерисала као лапсус.

"Лалић ништа није бољи од мене, Ви сте у његову корист рекли да је можда погрешио" рекао је Беливук и пожалио се да тужиоци не укључују микрофон када се "убацују" у сведочења. Адвокати Владимира Грека, Милована Тадића, Алексе Стошића, Немање Лакићевића су тражили да се њиховим брањеницима укине притвор и замени блажом мером. Бранилац Марка Андрића је навела да је он у Нишу склопио споразум за признање кривичног дела на основу ког је осуђен на казну затвора од годину и два месеца, а он се налази већ две године у притвору, због чега је затражила да се притвор рачуна као издржавање те казне. Андрић је осуђен пред Основним судом у Нишу. Тужилаштво се противило свим предлозима адвоката. Судско веће се повукло како би одлучило о предлозима адвоката.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести