Милојевић: Судије да се специјализију за предмете корупције

БЕОГРАД: Вршилац функције председника Врховног касационог суда (ВКС) Драгомир Милојевић истакао је данас потребу специјализације судија у предметима корупције.
vrhovni kasacioni sud, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

"Сви актери у борби против корупције треба да иду путем јуриспруденције и правне мудрости у циљу приближавања суштини права и њеном достизању", рекао је Милојевић, говорећи на скупу посвећом суђењима у предметима привредног криминала и корупције.

Он је нагласио да судство законитим радом и стриктном применом закона превентивно делује у борби против корупције, наводи се у саопштењу објављеном на сајту ВКС. 

На овом скупу представљен је рад Посебних одељења за сузбијање корупције у вишим судовима, а судије су дискутовале о првим резултатима примене Закона о организацији и надлежности државних органа у борби против организованог криминала, тероризма и корупције који је почео да се примењује 1. марта 2018. године.

На овом скупу су учествовале и судије из Србије, Хрватске, Румуније и Словачке.

Скуп под називом "Суђења у предметима привредног криминала и корупције-отворена питања, нови начини доказивања и упоредноправна решења", одржан је у организацији Врховног касационог суда, Правосудне академије и УСАИД Пројекта за одговорну власт, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести