Мирољубу Јевтићу сутра почиње суђење за примање мита

БЕОГРАД: Суђење бившем директору ЈП „Инфраструктура железнице" Мирољуби Јевтићу оптуженом за примање мита и тројици оптужених за давање мита треба да почне сутра пред Специјалним судом у Београду.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Суђење је заказано и за петак, а сутра се очекује читање оптужнице, кратко изјашњење оптужених о кривици, као и уводне речи тужилаштва и бранилаца.

Тужилаштво за организовани криминал оптужним предлогом Јевтића терети да је примио мито од 10.000 евра у вези са пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Оптужним предлогом обухваћени су и члан Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада Драгослав Бурзановић који се терети за давање мита, као и двојица адвоката из тог града - Зоран Стојановић и Владислав Костић оптужени за помагање у давању мита.

Јевтић је био ухапшен 10. јануара,а 13. марта је пуштен да се брани са слободе.

У јануару је одлуком Владе разрешен функције у Железницама.

За другу тројицу осумњичених тужилаштво није тражило притвор и они су након саслушања пуштени да се бране са слободе.

Након њиховог хапшења из тужилаштва је саопштено да је Јевтић неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Против Јевтића је почетком фебруара покренута још једна истрага, због случаја у којем се заједно са државним секретаром Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодрагом Поледицом и још четири осумњичена терети за злоупотребе са јавним набавкама у вези са реконструкцијама железничке пруге на Панчевачком мосту.

Та истрага је још у току.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести