МЛАДИЋУ (23) ИЗ ТОВАРИШЕВА ПРОДУЖЕН ПРИТВОР Силовао старију жену у њеној кући

Још није потврђена оптужница која је подигнута против Ђ. Ј. (23) из Товаришева који се сумњичи да је силовао шездесетдеветогодишњу суграђанку, јер је, према нашим сазнањима, наложено да се допуни истрага. 
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Њему је притвор поново продужен и може да траје до 5. јануара 2024. године.

Двадесеттрогодишњи Ђ. Ј. је, како се сумња, 15. априла, око седам часова ујутро, пролазећи поред куће шездесетдеветогодишње жене, коју познаје и видевши је у дворишту, питао да ли има упаљач. Када је она потврдно одговорила и пошла да га узме из куће, младић је кренуо за њом, што несрећној жени није било сумњиво јер познаје и њега и његовог оца. Двадесеттрогодишњак је по уласку у кућу, наводно, затворио врата и сео на столицу. У једном моменту, она је, како сазнајемо незванично, пришла вратима, а када их није могла отворити, упитала га, како их је то затворио. Он је, наводно, нешто рекао, и онда је насрнуо на шездесетдеветогодишњакињу, која се опирала и говорила му да престане.

Напаствована жена је читав случај пријавила полицији, која је пронашла осумњиченог младића и ухапсила га. 

Њему је одређено задржавање до 48 сати на основу одобрења Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, због сумње да је извршио кривично дело силовање и он је у законском року саслушан у својству осумњиченог, након чега му је одређен притвор да боравком на слободи не би ометао поступак утицајем на сведоке, као и због постојања околности које указују да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које се терети.

Житељи Товаришева, села у општини Бачка Паланка, кажу да их је овај догађај све узнемирио.  

- Ово је језиво, поготово што смо сазнали из медија шта нам се у комшилуку догађа. Не могу да верујем да је могао да уради тако нешто жени која му мајка може бити. Надам се да ће добити заслужену казну - рекао је за „Дневник” један мештанин.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести