МУП апелује на мотоциклисте, за три дана погинула четири возача

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова Србије апеловало је данас на возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине, да користе заштитну кацигу, као и остале елементе заштите, како би сачували своје и туђе животе.
Saobracajka motociklista/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik, ilustracija

Број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи је у последњих пет година, а само у последња три дана погинула су четири возача.

"Такође, апелујемо на возаче других моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте приликом предузимања радњи у саобраћају, а нарочито приликом скретања и укључивања у саобраћају", рекао је Далибор Јовановић из Управе саобраћајне полиције.

Истакао је да је број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи у последњих пет година, преноси РТС.

"У последња три дана у саобраћајним незгодама у Србији погинула су четири возача мотоцикала. Од почетка јула ове године укупно је настрадало 11 мотоциклиста, од којих четири возача нису користили заштитну кацигу. Анализе показују да је у саобраћајним незгодама са страдалим мотоциклистима најчешћи узрок био губитак контроле над мотоциклом услед неприлагођене брзине", нагласио је Јовановић.

У првих шест месеци ове године возачи мотоцикала учествовали су у 690 саобраћајних незгода, од којих су они изазвали 301.

Кад је реч о саобраћајним незгодама са погинулим лицима, од 22 саобраћајне незгоде, возачи мотоцикала изазвали су 12.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести