МУП: Појачана контрола превоза деце

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције у наредном периоду вршиће појачану контролу организованог превоза деце аутобусима.
 Kontrola prevoza dece Foto: mup.gov.rs
Фото: Kонтрола превоза деце Фото: муп.гов.рс

Из саобраћајне полиције напомињу да је организатор превоза дужан да најкасније 48 часова пре отпочињања превоза обавести надлежан орган о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса и возача, као и о броју пријављене деце.

Како наводе из МУП-а, од 1.септембра, односно почетка примене Правилника о начину обављања организованог превоза деце, проверено је укупно 842 аутобуса, од чега је 10 аутобуса упућено на ванредни технички преглед, а код четири аутобуса утврђене су неправилности. Такође, два возача аутобуса су искључена из саобраћаја.

Извршеним контролама утврђено је да аутобуси често немају сигурносне појасеве на свим седиштима или су појасеви неисправни, као и да организатори превоза избегавају контролу тако што не пријављују одржавање екскурзије.

Такође, саобраћајна полиција апелује на родитеље да одржавање екскурзије пријаве територијално надлежном органу унутрашњих послова или Управи саобраћајне полиције, на имејл-адресу usp@mup.gov.rs, након чега ће саобраћајна полиција извршити контролу аутобуса и возача.

        Д. Н.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести