МУП: Ухапшено девет особа због проституције

БЕОГРАД: Полиција је ухапсила девет особа због сумње да су од јуна 2019. године до маја ове године проналазили и ангажовали женске особе ради пружања сексуалних услуга, као и да су узимали од закуп станове на територији Београда у којима су оне боравиле, саопштио је МУП.
hapsenje
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Они се сумњиче да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела у вези са посредовањем у вршењу проституције.

Полиција је ухапсила В. М. (38) који се сумњичи да је организатор ове криминалне групе, као и Д. А. (42), Б. Л. (42), С. Б. (31), Д. А. (40), Н. С. (48), М. М. (22), Д. М. (31) и Ј. С. (30).

Они се, такође, сумњиче да су организовали и оглашавање проституције, као и да су наводили женске особе да се баве проституцијом.

Како се сумња, В. М. је организовао и физичко обезбеђење станова и девојака које су биле у њима, као и контролу доласка клијената, превоз и предају женских особа трећим лицима у циљу пружања сексуалних услуга.

Потом су, како се сумња, сав новац који су прикупили кроз посредовање у проституцији осумњичени међусобно делили сходно извршеним задацима.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести