Мушкарац упуцан у сачекуши на Детелинари у изразито тешком стању

Милош. М. (32), који је прошле среду ујутру рањен у пуцњави у Молијеровој улици испред броја 4, у новосадском насељу Детелинара и даље се налази у тешком стању.

- Пацијент М. М. је изразито тешког општег стања, смештен на на Клиници за анестезију, интензивну терапију и терапију бола, где се континуирано врши праћење општег стања и васкуларног статуса, седација, оптимизација хемодинамског статуса и спровођење интензивног конзервативног лечења - појашњавају у ПР служби Универзитетског Клиничког центра Војводине за “Дневник”.

Овај тридесетдвогодишњак је, као што смо писали, задобио прострелне ране десне потколенице и натколенице. Он је одмах, по пријему у Ургентни центар Универзитетског Клиничког центра Војводине, оперисан, али и након хируршког збрињавања прострелних рана десног доњег екстремитета налази се у тешком оштем стању.

Милош М. је, подсећамо, рањен у око 6.30 часова у класичној сачекуши. На њега су, како се сумња, пуцала најмање два извршиоца који су знали да у јутарњим сатима шета свог пса, стафорда.

Међутим, у намери да заштити свог газду, пас је насрнуо на једног од нападача који га је упуцао у вилицу. Метак је недужну животињу погодио у образ, после чега је метак изашао на другу страну. Стафорд је збринут у ЈКП “Зоохигијена и ветерина”, а након хируршке интервенције, у стабилном стању га је, како незванично сазнајемо, истог дана у поподневним часовима преузео отац упуцаног младића.

Не искључује се могућност да је пас приликом напада на Милоша М.  ујео и повредио једног извршиоца овог обрачуна. 

Нападачи су, како се претпоставља, одмах побегли колима која су била недалеко паркирана.

Оперативци још увек нису обавили разговор са Милошем М. због његовог тешког општег стања. Новосадска полиција и даље трага за нападачима, а сам мотив напада још није познат.

Милош М., како је репортер “Дневник” сазнао на лицу места ту живи и свакодневно шета пса, очигледно да су, како кажу комшије, нападачи знали његове навике. У крају је познат као ватрени навијач Партизана и ФК “Нови Сад”, а радио је као обезбеђење у једном новосадском локалу.  Овај тридесетдвогодишњак је од раније добро познат новосадској полицији по кривичним делима, сазнаје “Дневник”. Има четири кривичне пријаве за тешке телесне повреде, дрогу и недозвољено оружје, односно муницију. Осим тога, одговарао је и прекршајно, а пре пар година био је у затвору.

Д. Николић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести