Мушкарцу притвор, осумњичен за тешко убиство у покушају

С. Б. (45), који се сумњичи да је у новосадском насељу Адице, 11. јула, нанео тешке телесне повреде, како се претпоставља, бившој партнерки С. С. (42), одређен је притвор до 30 дана, сазнаје “Дневник”.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Заменик вишег јавног тужиоца у Новом Саду Ксенија Башић саопштила је јуче за “Дневник” да је Б. С. саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду 21. јула, те да је против њега одређен притвор, по основима из члана 211 став 1 тачка 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку, због основане сумње да је учинио кривично дело тешко убиство у покушају из члана 114 тачка 5 у вези са чланом 30 Кривичног законика, кривично дело прогањање из члана 138а став 1 тачка 1 и 2 Кривичног законика и кривично дело злостављање и мучење из члана 137 став 1 Кривичног законика. 

Према незваничним сазнањима, жена је задобила тешке убодне ране у пределу трбуха и након операције, у тешком стању, смештена је на Клинику за анестезију и интензивну терапију Ургентног центра Клиничког центра Војводине. Према последњим информацијама до којих је дошао “Дневник”, несрећна жена се и даље налази у болници.

Немили догађај, за који се сазнало неколико дана касније, збио се у недељу, 11. јула, у преподневним сатима, у стану у којем С. С. живи.

Према речима станара зграде у Улици Бранка Ћопића 9а у Адицама, под чијим кровом се одиграла крвава драма, С. С. и С. Б. су с тешким повредама пронађени у њеном стану на поменутој адреси, а све се догодило без сведока. Њих двоје су, према непотврђеним информацијама, наводно, били у емотивној вези, коју су више пута прекидали.


Повређена жена је задобила тешке убодне ране у пределу трбуха и даље се налази у болници

Претпоставља се да је између њих двоје, из неког разлога, дошло до препирке, а онда и до наношења повреда оштрим предметом.

Становници ове улице на улазу у Адице из правца Телепа и комшије кажу да су се и сами изненадили када су, тек дан касније, сазнали шта се догодило, али да им околности овог догађаја нису познате. Према речима једне комшинице, за немили догађај се сазнало тек у понедељак. Како каже, познаје повређену жену из виђења, јављале су се у пролазу једна другој, а кобног дана ништа необично нити је чула, нити видела.

Шта се тачно дешавало у стану С. С. у Улици Бранка Ћопића 9а у Адицама и који је узрок овог немилог догађаја, биће познато након истраге.

С. Х.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести