На Келебији цариници открили кров комбија тапациран цигаретама

БЕОГРАД: Непогрешиви њух царинског пса Нерона и мобилни скенер омогућили су цариницима да на прелазу Келебија, у сарадњи с полицијом, открију преко 2.500 паклица цигарета сакривених у крову једног комбија.
k
Фото: Uprava carina

Прекршај је откривен када је око 19:00 часова за контролу на излазу из земље пристигао комби „мерцедес“ београдских регистарских ознака, са приколицом за транспорт аутомобила.

На питање да ли има нешто што би требало пријавити царинској контроли, 30-годишњи возач из Обреновца одговорио је одрично, рекавши да иде у Аустрију по аутомобил који тамо намерава да купи. 

Ипак је издвојен за детаљан преглед, када је најпре царински службени пас Нерон, који је учествовао у свему, одреаговао на поједине делове возила.

Уследила је контрола мобилним скенером, након које више није било никакве дилеме да је Нерон у праву, јер је анализа слике потврдила да је кров комбија „тапациран“ неким садржајем.

Фото: Uprava carina

Демонтажом плафонског тапацирунга откривене су густо наслагане паклице цигарета „честерфилд“ дуж целог крова комбија.

Након што су све повађене, утврђено је да су обележене северномакедонским акцизним маркицама и да је реч о укупно 50.200 цигарета. 

Возача су заједно са комбијем и кријумчареним цигаретама преузели полиција и тужилаштво у даљу надлежност.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести