Нападач на новосадског инспектора хитно оперисан због рака

НОВИ САД: Д. С. (43), осумњичен да је у среду учинио кривично дело тешко убиство у покушају, када је на новосадској Салајци, ножем избо полицијског инспектора У. Н. (33), није јуче изведен пред вишег јавног тужиоца у Новом Саду из здравствених разлога.
salajka policajac
Фото: Припадници МУП у Н. Саду  интензивно трагају за  Д. С. (1977)  Фото: МУП Србије

Како “Дневник” незванично сазнаје, Д. С. се налази у Клиничком центру Војводине, где је у четвртак оперисан.

Наиме, осумњичени од раније болује од рака дебелог црева и била му је потребна хитна лекарска интервенција. Он ће бити изведен пред тужиоца чим му то здравствено стање буде дозвољавало, сазнајемо незванично.

Подсетимо, повређени полицијски службеник је у среду, нешто након 14 часова у Улици Саве Ђисалова, наишао на Д. С. у тренутку када је овај покушао да украде аутомобил који је ту био паркиран. Према незваничним сазнањима, у питању је аутомобил “голф” четворка, тамне боје.

Када је новосадски инспектор пролазио том улицом, иако ван дужности, приметио је сумњиво лице, зауставио возило у којем је био, пришао Д. С. да га легитимише и, како се претпоставља, у тренутку док га је проверавао и намеравао да претресе, овај вадио нож и убада У. Н. по ногама и рукама.

Инспектор је, према речима житеља који живе у улици у којој се десио немили догађај, осим што је  задобио ране по нози и руци, највероватније, приликом борбе и пада на земљу, ишчашио и десну руку.

Нападач је, како се претпоставља, наставио са нападима на У. Н. и након што је овај повређен и окрвављен пао на тротоар и нанео му тешке повреде.

Један од очевидаца каже да се инспектор грчевито борио и покушавао да савлада помахниталог нападача, да би се, у једном тренутку, нападач окренуо, ушао у кола и побегао. Убрзо је туда наишао један Новосађанин који је одмах притекао у помоћ повређеном инспектору.

Према незваничним сазнањима до којих је дошао “Дневник”, нападач на полицијског инспектора је покушао да побегне, наводно, преко мердевина и крова у кући у Улици Ђорђа Зличића, али су га у тој намери спречили полицајци.

Фото: Пуцано на полицајца на Салајци у Новом Саду Фото: Дневник.рс

Инспектор стабилно

Инспектор криминалистичке полиције у Новом Саду У. Н. (33), који је задобио тешке телесне повреде, када га је у среду у новосадском насељу Салајка, напао Д. С. налази се и даље у Клиничком центру Војводине и стабилног је стања, незванично сазнаје “Дневник”. Као што смо већ пиасали, полицијски инспектор је задобио десетак рана оштрим предметом у пределу ногу и руку, као и ишчешење десне руке и након операције се опоравља у болници.


На руке су му стављене лисице, а код њега је пронађен и нож којим је повредио инспектор криминалистичке полиције. Д. С. се терети за кривично дело тешко убиство у покушају.

Према незваничним подацима, ухапшени Д. С., иза себе има преко 30 кривичних пријава, и то углавном за тешке крађе и чак седам пута је осуђиван за то кривично дело. У Чешкој је, пре 18 година, био осуђен на три године затвора због крађе, због чега је добио десетогодишњу забрану уласка у ту земљу.

Салајчани кажу, да ухапшени Д. С. потиче из породице која има проблема са законом и наркотицима и додају да је Д. С. стари зналац полиције као и његов отац, који је раније довођен у везу са дрогом, а приписавана му је и веза са “земунским кланом”.

Д. Николић

nikolaagr
25.10.2020 • 09:17
Niste trebali navesti njehovu bolest
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести