Нападачима на начелника полиције одређен притвор

Ј. Ј. (50) из Врбаса, за кога се сумња да је, у ноћи између суботе и недеље, нанео тешке телесне повреде начелнику дежурне службе Полицијске управе у Новом Саду Г. М. у једном угоститељском објекту, након саслушања у Вишем јавном тужилаштву, одређен је притвор због утицаја на сведоке.
1

У Основном јавном тужилаштву у Новом Саду саслушани су и осумњичени З. Б. (53) из околине Новог Сада и Ж. М. (51) из Врбаса, за које постоји основана сумња да су извршили кривично дело ометања службеног лица у вршењу службене дужности. Иако је предлог Тужилаштва за обојицу био одређивање мере забране напуштања стана, та мера је донета само за осумњиченог З. Б., коме је одређен кућни притвор, док је за Ж. М. предлог за одређивање кућног притвора одбијен и он ће се, у даљем поступку, бранити  са слободе, сазнаје „Дневник”.

Против осумњиченог Н. П. (33) из Сремских Карловаца, који се терети и за кривично дело недозвољеног ношење оружја, биће поднета кривична пријава и Вишем јавном тужилаштву, пошто то кривично дело спада у њихову надлежност.

Подсетимо, полиција је ухапсила Ј. Ј., Н. П., З. Б. и Ж. М. након што је током викенда, у ноћи између суботе и недеље, претучен начелник дежурне полицијске службе у Новом Саду Г. М. у једном угоститељском објекту у центру Новог Сада.

Врбашанин Ж. М. ће се у даљем поступки бранити са слободе, док ће кривична пријава против Н. П. из Сремских Карловаца бити поднета због недозвољеног ношења оружја

Свој четворици је одређено задржавање до 48 сати, а Г. М. је с тешким телесним повредама, од којих су опсежне повреде костију леве половине лица, примљен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине.

– Након комплетне дијагностике, благовремене лекарске помоћи и оперативног захвата, пацијент је задржан у Клиничком центру Војводине ради даљег лечења – речено је за „Дневник” у пи-ар служби КЦВ-а.

Због сумње да је учинио кривична дела напада на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћеног држања опојних дрога, новосадска полиција ухапсила је Ј. Ј. из Врбаса, за кога се сумња се да је нанео тешке телесне повреде начелнику дежурне службе Полицијске управе у Новом Саду Г. М., који се легитимисао као полицијски службеник. Код њега је, приликом хапшења, пронађена супстанца за коју се сумња да је кокаин.

Том приликом ухапшене су још три особе које су биле у друштву с Ј. Ј,  и то Н. П. – због постојања основа сумње да је учинио кривична дела недозвољене производње, држања, ношења и промета експлозивних материја и неовлашћеног држања опојних дрога, као и З. Б. и Ж. М. – осумњичени да су учинили кривично дело ометања службеног лица у вршењу службене дужности.

Сумња се, такође, да су З. Б. и Ж. М. ометали полицијске службенике у вршењу дужности тако што су им пружали физички отпор приликом хапшења.

Код Н. П. је полиција пронашла гасни пиштољ и супстанцу за коју се, такође, сумња да је кокаин.

С обзиром на то да су приликом поменуте интервенције припадника полиције повреде задобили и неки од осумњичених, Сектор унутрашње контроле МУП-а детаљно ће испитати све чињенице и околности случаја, укључујући и поступање полицијских службеника.

Д. Н.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести