Насилник из Ћирпанове улице пред судијом 22. јула

НОВИ САД: Суђење А. Г. (23) из Новог Сада, који се терети за насиље према невенчаној супрузи Д. Т. (28) у Ћирпановој улици, почиње 22. јула за када је заказан главни претрес пред Основним судом у Новом Саду, сазнаје “Дневник”.
Sud u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs
Фото: Суд у Новом Саду фото: Дневник.рс

Против њега је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду поднело оптужни предлог по којем му се ставља на терет да је 5. јуна, применом насиља, дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство, телесни интегритет и душевно стање своје ванбрачне супруге са којом има заједничко дете, тако што јој је, након краће вербалне расправе, нанео лаке телесне повреде.

Као што смо већ писали, А. Г. је у ноћи између 5. и 6. јуна, двадесетак минута иза поноћи, ухапшен и задржан због насиља према невенчаној супрузи Д. Т. из Новог Сада. Он је 5. јуна у дворишту Ћирпанове 19, око 18.20 часова, након вербалне расправе прво ударио супругу неколико пута у главу, а потом је, с обе руке, ухватио за врат и давио. Ту није стао, него јој је још завртао леву руку и неколико пута ударио у пределу тела.

Судија за претходни поступак је донео решење којим се против осумњиченог А. Г. одређује притвор до тридесет дана јер сматра да постоје особите околности које указују да би осумњичени у кратком временском периоду могао поновити кривично дело или довршити покушано кривично дело. Међутим, бранилац А. Г. уложило је жалбу која је одбијена.

Д. Николић

Опширније у сутрашњем штампаном издању "Дневника".

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести