Настављено, па прекинуто суђење Милутину Јеличићу Јутки

КРУШЕВАЦ: У Основном суду у Крушевцу  је саслушањем сведока настављено суђење бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки, поводом оптужби за полно узнемиравање своје секретарице Марије Лукић.
j
Фото: Youtube Printscreen

На суђењу је сведочила Снежана Бојић, која је суду испричала да је Јеличић и њу узнемиравао на непримерен начин, али је током њеног испитивања дошло до прекида суђења.

Наиме, док јој је питања постављао пуномоћник оштећене Марије Лукић, адвокат Боривоје Боровић, Јеличићев адвокат Зоран Голубовић је затражио изузеће судије, уз образложење да омогућава оштећеној Лукићевој да већ две године "политизује поступак" и тако крши Закон о кривичном поступку.

Суђење је прекинуто до одлуке председника суда о захтеву за изузеће.

Подршку Јеличићу на суђењу је поново пружио лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, а испред Основног суда у Крушевцу и овом приликом су се окупиле жене са танспарентима у знак подршке Лукићки.

Следеће суђење је унапред заказано за 21. фебруар, а очекује се испитивање још неколико сведока.

Овај поступак је формално кренуо од почетка у октобру прошле године јер је дошло до измештања кривичног поступка против Јеличића одлуком Врховног касационог суда, а на захтев судије из Бруса, који је због притисака локалне јавности био спречен да неометано поступа у овом предмету.

За кривично дело за које се терети Јеличић запрећена је казна до три годне затвора.

Оптужен је да је узнемиравао своју секретарицу Марију Лукић, између осталог и тако што јој је послао око 15.000 непримерених порука.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести