Ненаду Арсићу потврђена казна од шест година затвора

ПРИШТИНА/БЕОГРАД: Веће Врховног суда у Приштини потврдило је казну од шест година затвора Ненаду Арсићу из Чаглавице, због наводних ратних злочина на Косову и Метохији, преноси Репортери.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

У одлуци се наводи да се захтев за заштиту законитости одбране осуђеног Н.А. поднет против пресуде Основног суда у Приштини од 24. децембра прошле године и пресуде Апелационог суда одбија као неоснован.

Арсић је 2020. проглашен кривим за ратне злочине против цивилног становништва 1999. године у приштинском насељу "Емшир".

Према наводима из пресуде он је, жртве Ј.Ш. и С.Ш, приморавао да, како се тврди, "пију алкохол и певају српске песме".

Канцеларија: Пресуда потврда пристрасности суда у Приштини

Одлука такозваног Врховног суда Косова да потврди осуђујућу пресуду Арсићу нови је у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине.

Недопустиво је и срамотно да се Србима на Косову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Они указују да ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја.

С тим у вези, Арсићев адвокат већ припрема жалбу такозваном Уставном суду, такозваног Косова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића, истиче се у саопштењу Канцеларије.

Ja
20.10.2021 • 18:09
To je sramota sude narod bez ikakvog razloga to se treba spreciti jer teroristi lazu u svemu i taj sud i svega je tamo lazno illegalno zlo lazi nepravdi to rade godinama narodu svaku laz i nepravdu sramota sta se svega dozvoljava lazi su tamo na gomile zlo sila nepravde lazu o svemu sude neivne i neduzni narod to je nepravda zlo sto se godinama kao i lazi teroristima dozvoljavaju da se oslobadjaju svi oni koji su hapsili narod bez nista da odma oslobode taj narod
Ja
20.10.2021 • 18:17
To nije sud nego cirkus godinama cine nepravde narodu sa sudom ili bez suda to je sramota sta sve vidimo i svih tih lazi sila i svaki cirkus godinama to je zlo nepravda protiv naroda bez dokaza se niko nesme suditi oni sude onako kako hoce i koga zele to da se spreci jer je zlo i nepravdaa protiv naroda !!!
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести