НЕПРАВОСНАЖНОМ ПРЕСУДОМ СОМБОРАЦ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА Младићу који је ПУЦАО НА ПЕШАКЕ 44 месеца затвора

У. К. из Сомбора оглашен је кривим због кривичног дела изазивање опште опасности и кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ослобођен оптужбе да је извршио кривично дело убиство у покушају.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Он је јуче у сомборском Вишем суду неправноснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од три године и осам месеци.

У. К. ће у казну бити урачунато и време проведено у притвору, почев од 5. јануара до 26. окробра ове године, као и време проведено на мери забране напуштања стана почев од 26. октобра.

Како је за „Дневник” појаснила портпарол сомборског Вишег суда Манела Оперта Подунавац, решењем претресног већа Вишег суда у Сомбору, У. К. је продужена мера забране напуштања стана у коме окривљени станује, уз примену електронског надзора.

У. К. ће у казну бити урачунато и време проведено у притвору

- Та мера може трајати док за тим постоји потреба, а најдуже до правноснажности пресуде, односно упућивања оптуженог на издржавање казне затвора, која му је изречена наведеном пресудом Вишег суда у Сомбору од 14. децембра 2023. године, с тим да је суд дужан да свака три месеца испита да ли је даље трајање мере оправдано - наводи Оперта Подунавац.

Подсетимо, У. К. се отужницом теретио за три кривична дела: убиство у покушају, изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Он је ухапшен почетком јануара у Сомбору због сумње да је у центру тог града управљао путничким возилом без дозволе и није пропустио пешаке на пешачком прелазу, због чега су га они, наводно, опсовали. Потом је, како се претпоставља, револтиран изашао из аутомобила и запуцао неколико пута у њиховом правцу, али их је, на сву срећу, промашио.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести