Николић: Друмска мафија поново на путевима

БЕОГРАД: Генерални секретар АМСС Милан Николић изјавио је данас да ће такозвана "друмска мафија" покушати да искористи сезону летњих одмора и путовања и упозорио да се нам путевима намерно подмећу предмети како би се изазвала несрећа.
auto-put  foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Он је за телевизију Прва објаснио да се предмети постављају тако да би неко налетео, а затим се ти што су предмет поставили појављују "као неко ко решава проблем" и упозорио да таква лажна помоћ на путу затим возило и возача одвози у сервис како би наплатили стварне или фиктивне трошкове квара.

"То су различите методе, разрађене годинама. То су посипање уља, бушење хладњака на бензинским станицама и у зауставним тракама. Користе се и металним предметима који би избушили пнеуматике, баве се и подизањем тзв. чешњева са надвожњака", рекао је он.

Према његовим речима, возачи који се крећу ауто-путем од 120 километара на сат не могу да реагују ни преко дана, а камоли ноћу када наиђу на такве препреке на путу, као и да возачима то не изгледа као превара и да су најчешће задовољни што су преживели и он и сапутници.

"Он ту изненадну помоћ доживи као срећу у несрећи, помоћ прихвати не слутећи да се ради о испланираном кривичном делу. Одовозе га у сервис где му пријављују разне кварове по енормним ценама", казао је Николић и додао да возачи схвате да је превара тек када чују за цену отклањања квара.

Како каже, преваранти тада заузму други став и траже од 300 до 500 евра јер су обавили шлепање и дијагностику.

Навео је да је реч о уиграној превари која се догађа годинама, али и у земљама региона и препоручио возачима да се, уколико се нађу у таквој ситуацији, обрате полицији или АМСС.

"Не само они који су у замци, него и они који примете да се нешто чудно дешава на ауто-путу нека позову АМСС", напоменуо је Николић и додао да су жртве више странци него грађани Србије, будући да се они лаксе снађу у таквим ситуацијама.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести