Нова оптужница против модног креатора Дарка Костића

БЕОГРАД: Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против модног креатора Дарка Костића, због сумње да је 19.априла оштећеног Ш.Х. везао у шпајз у свом атељеу, након чега му је држећи нож у рукама упутио озбиљне претње.
4
Фото: Youtube Printscreen

Тужилаштво је суду предложило да Костића огласи кривим за кривично дело противправно лишење слободе у стицају са кривичним делом угрожавање сигурности, те да га осуди на јединствену казну затвора од најмање две године, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.

Тужилаштво је предложило и да се Костићу изрекне мера безбедности забране приближавања и комуникације са оштећеним.

Костић је у тужилаштву негирао наводе кривичне пријаве, док је оштећени описао начин на који је окривљени извршио наведена кривична дела.

Након Костићевог хапшења, његов адвокат Димитрије Илић је за Тан‌југ, пренео да Костић тврди да су га особе које су пријавиле овај случај покрале, односно да су након његовог хапшења украле хаљине из атељеа.

Креатор је ухапшен 20. априла након што је пријављено да се у његовом стану налази 19-годишњак који је затворен у шпајзу и да му модни креатор прети да ће га убити.

Младић је послао поруку Н.Н. да је затворен у шпајзу и да Костић хоће да га убије, након чега је Н.Н. обавестио полицију која је одмах дошла на адресу пријаве у центру Београда.

Костића је Трећи основни суд у Београду је у јуну прошле године осудио на годину дана кућног затвора са електронским надзором (наногицом), због полног узнемиравања једног малолетника и држања дроге за личну употребу.

Истом одлуком је ослобођен за два кривична дела-полно узнемиравање пунолетне особе и омогућавање уживања опојних дрога.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести