Ново вршњачко насиље, ученик гимназије напао другара на одмору

НИШ: Ученик другог разреда Гимназије "9. мај" из Ниша задобио је лакше повреде када га је на великом одмору у учионици напао ученик из другог одељења истог разреда.
nasilje
Фото: pixabay.com

Ученик је задобио неколико удараца у главу и тело и има лакше телесне повреде, преноси РТС.

"За време великог одмора у преподневној смени ученик II/4 ушао је у учионицу одељења II/3 и напао једног од ученика тог одељења ударајући га песницом у главу и тело. Једна ученица која је била ту је реаговала, ученик је пријавио насиље разредном старешини, који је обавестио мене. Нападнути ученик је одведен у педагошку службу на разговор. Педагог је након тога позвао и нападача на разговор. Обавештена је полиција, хирна помоћ, а у међувремену је обавештена и Школска управа у Нишу, што нам је и обавеза", рекао је за РТС директор школе Ненад Дисић.

На хитној седници, школски тим за спречавање насиља и дискриминације је оценио да је ученик починио највиши, трећи степен насиља.

Против ученика је покренут дисциплински поступак, а школски тим ће на седници која је заказана за петак одлучити да ли ће за насилног ученика бити предложено искључење из школе.

Наводе и да је ученик био проблематичан и раније и био је под појачаним васпитним надзором.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести