НС: И даље траје истрага за пребијање девојке у Косовској улици

НОВИ САД: Ђорђу Л. (24) из околине Богатића, осумњиченом за наношење тешких повреда девојци Ивани Ф. (22) у стану на Подбари, у ширем центру Новог Сада, веће Основног суда у Новом Саду је, на предлог Тужилаштва, продужило притвор још 30 дана.
y
Фото: Dnevnik (D. Nikolic)

Њега Основно јавно тужилаштво у Новом Саду терети и за кривично дело насиља у породици, за шта је запрећена казна од две до десет година затвора.

Како „Дневник” незванично сазнаје, истрага још није завршена, тако да је осумњиченом продужен притвор.

Подсетимо, Ђорђе Л. је ухапшен 12. марта, неколико сати након што је тог дана у подстанарском стану у Косовској 4, у којем су заједно живели, нанео тешке повреде Ивани Ф.

Кобног дана, негде око поднева, млади пар је био у стану у Косовској 4, када је избила свађа због љубоморе. Ђорђе је почео да удара несрећну девојку и није се обазирао на њене молбе да престане.

Тукао ју је крвнички. Кажу да ју је ударао рукама, ногама, палицом, пекао пеглом, чак је у једном тренутку узео и нож и несрећној девојци нанео посекотине.

Девојка је примљена с тешким телесним повредама у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где је збринута и након указане лекарске помоћи, пребачена је у Институт за плућне болести у Сремској Каменици, на Одељење грудне хиругије. Ту је констатовано да је задобила вишеструке преломе ребара, нагњечење грудног коша, нагњечење плућног крила, пробушене су јој плућне марамице, а имала је и крв у плућима, бројне повреде и опекотине по лицу и рукама, као и више убода и посекотина на бутинама.

Након седам дана проведених у болници, у уторак, 19. марта, Ивана је пуштена на кућно лечење. Међутим, због свакодневног одласка на лекарске контроле и прегледе, она је била код другарице, која јој је спасла живот.

Ђорђе Л. је ухапшен у Ургентном центру, када је дошао да провери у каквом је стању. Ивана је саслушана у новосадском Основном тужилаштву, а о немилом догађају никада није говорила у јавности.

Д. Николић

Вера куцурац
11.05.2019 • 14:41
Надам се да ће овај садиста бити строго кажњен.О томе треба известити јер мора се стати на пут насиљу. То је покушај убиства. Какво насиље у породици.
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести