Оцу 20 година због обљубе ћерке и подвођење мигрантима

Виши суд у Панчеву јавно је објавио првостепену пресуду којом је окривљени Влајко Јовић (43) из Банатског Новог Села оглашен кривим због извршења кривичних дела обљуба злоупотребом положаја и трговина људима и осуђен на јединствену казну затвора у максималном трајању од 20 година у коју се урачунава време проведено у притвору, а поводом оптужнице Вишег јавног тужилаштва у Панчеву, од 13. јула 2020. године, пише портал 013.рс.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Такође, према окривљеном је продужен притвор до упућивања у завод за извршење кривичних санкција.

Окривљеном се оптужницом стављало на терет да је у временоском периоду од марта до априла 2020. године у Банатском Новом Селу, злоупотребом свог положаја родитеља навео на обљубу малоленто лице које му је поверено ради старања и васпитавања, тако што је у својој кући у два наврата извршио обљубу са својом малолетном ћерком (17).

Током једне од обљуба тражио је од ње да држи укључену камеру на мобилном телефону, па је сексуални чин снимљен.

Такође, окривљеном се оптуж­ницом стављало на терет да је од почетка 2019. године до априла 2020. године у Банатском Новом Селу злоупотребом поверења и доноса зависности, те тешких прилика своје малолетне ћерке, врбовао исту да се проституише тражећи да на тај начин зарађује новац, у коју сврху је позивао и доводио мигранте у кућу и нудио им оштећену за проституцију, а такође је у сврху прибављања клијената, поделио преко једне друштвене мреже са више различитих налога снимак сексуалнох чина између њега и оштећене, као и три њене наге фотографије које је сам начинио, наводи се у саопштењу ВЈТ.

С. Х.

...
31.10.2020 • 13:57
Za ovakvo zverstvo ni smrtna kazna nije dovoljna.
EUR/RSD 117.1996
Најновије вести