Од почетка године у несрећама погинуло 24 мотоциклиста

БЕОГРАД: Како показују подаци МУП-а за период од почетка ове године до краја јула, у несрећама двоточкаша погинуле су 24 особе, а њих 347 је повређено.
Saobracajka motociklista/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik, ilustracija

Од 370 саобраћајних несрећа које су се од почетка ове године догодиле на територији Србије, а у којима су учесници били мотоциклисти, у готово половини случајева до удеса је дошло због скретања или полукружног окретања, пише "Блиц".

Само на подручју Ниша за седам месеци ове године у 20 судара погинула су четири возача мотоцикала, а 16 их је повређено. У чак седам случајева, бар једно од возила је скретало или се полукружно окретало.

Начелник одељења саобраћајне полиције у Нишу Драган Пешић каже за „Блиц" да су возачи дужни да држе растојање и да не започињу скретање или окретање док се не увере да то могу безбедно да учине.

Он каже да непоштовање ограничења брзине, односно возња неприлагођеном брзином у односу на околности саобраћаја, у најувећем броју случајева доприноси да дође до саобраћајне несреће, а да је други најчешћи узрок управо непрописно скретање или окретање.

У Нишу су се за само за месец и по дана дана, од краја јуна до средине августа, десила четири удеса у којима су погинула два возача мотоцикала, а двојица су повређена.

У сва четири случаја аутомобили су скретали или се полукружно окретали непосредно пре судара.

Према подацима МУП-а, за седам месеци ове године на територији Србије евидентирано је 4.106 незгода са најмање два возила од којих је бар једно вршило радњу скретања, односно окретања возила, што је у просеку 20 удеса дневно.

Саобраћајна полиција апелује на возаче да обрате максималну пажњу и возе у складу са прописима, поготово јер се током летњих месеци дешава највише удеса, наводи у саопштењу МУП.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести