Одложен претрес Милошу Бухи за убиство Војислава Шкрбића

НОВИ САД:  У новосадском Вишем суду јуче је одложен поновљени  доказни  поступак, почет крајем претпрошле године, против  Милоша Бухе (49), осуђеног за саучесништво у убиству Војислава Шкрбића 2014. године у ресторану Гондола у центру Новог Сада.
sudnica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Разлог за отказивање рочишта су здравствене тегобе окривљеног,  који се налази у притвору. Крајем прошле године бранилац Гвозден Гргур предложио је допунско вештачење тима судких вештака из области психијатрије и психологије.

Како смо писали, Војислав Шкрбић  убијен је 22. маја 2014. године око 21 сат у ресторану „Гондола” код Дунавског парка. Душан Буха је окривљен да је убио Шкрбића хицима из пиштоља, а Милош му је наводно помогао тако што је први у локалу пришао Шкрбићу и почео с њим да разговара, након чега га је Душан упуцао.

Наставак суђења, нова поступајућа председница већа судија Наташа Војновић заказала је за 8. септембар. Иначе,  на главном претресу који је  одржан у марту ове године  затвореном за јавност, према  незваничним сазнањима, оптужени је  остао при својој одбрани.

Подсетимо, Апелациони суд саопштио је пре три године да је Милошу Бухи повећао казну две године – с 15 година затвора на 17. Он је ухапшен 2017. Године у новембру, по потерници, након три и по године од поменуте  ликвидације. Како смо писали, пред пртходним великим већем  на рочишту у септембру одазвало се седам сведока, који су већином спомињлали пијанство окривљеног пре чињења дела и непосредно потом.

 Окривљени Милош Буха рекао је на једном од претходних рочишта да је кобног дана много пио јер је славио сазнање да му је супруга трудна.

 Он се у изјави пред већем заклињао  да није помагао првоокривљеном Душану Бухи.

 „Нисам знао да ће пуцати, а да сам знао да је Душко био у сукобу с Војом, не би се то ни догоди­ло. Био сам превише пијан тог дана, наливао сам се с више људи на неколико места, од јутра“ изјавио је раније,  окривљени.

Душан Буха се предао после 20 дана и признао убиство Шкрбића, док је Милош побегао и скривао се све до лишења слободе. Иначе, Милош и Душан нису у сродству, већ само презимењаци.

Виши  суд у Новом Саду је 4. априла претпрошле године, другостепеном пресудом поновио ону изречену средином фебруара претходне године за тешко убиство Војислава Шкрбића  из Каћа, којом је Душан Буха из Бачког Доброг Поља осуђен на обједињену казну за тешко уби­ство и недозвољено  држање оружја на 18 година робије, док је другооптужени  Милош Буха из Степановићева, коме се судило у одсуству, као саизвршилац био осуђен на 15 година затвора. 

М. В.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести