Одложене завршне речи на суђењу Шарићу; Јестровић у болници

Пред Специјалним судом у Београду за четвртак је одложен почетак изношења завршних речи у поступку који се води против Дарка Шарића и још 17 особа због прања пара.
Saric Darko/Fonet
Фото: FoNet

Како је саопштено, није се појавио оптужени Небојша Јестровић, чији је бранилац адвокат Драган Лазаревић саопштио већу да је његов клијент у болници.

Од претходне ноћи осећа вртоглавице, пао је, губи равнотежу и не осећа се добро, рекао је Лазаревић.

У Клиничком центру, додао је, где је смештен, рекли су да ће остати на посматрању и онда ће одлучити да ли ће остати у болници или ће га пустити кући.

Све то је везано за његову основну болест, поручио је Лазаревић.

Било је планирано да током ове седмице завршне речи изнесу тужилац, оптужени и њихови браниоци. Како ће се даље ситуација одвијати, остаје да се види. Ипак, очекује се да ће првостепена пресуда бити изречена идућег месеца.

Тужилаштво тврди да су Шарић и остали опрали око 22 милиона евра, зарађених продајом кокаина, а оптужени су то негирали.

Шарић је у децембру прошле године осуђен на максималну казну од 15 година затвора због организовања криминалне групе ради шверца кокаина из Латинске Америке у Западну Европу. Та пресуда је на преиситивању по жалбама.

По наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке пребациван је у Србију преко оф-шор компанија и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака. Тај новац коришћен је за приватизацију друштвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта. Новац је, између осталог, улаган и у новосадски хотел „Путник”, „Митросрем” из Сремске Митровице, „Палић” из Суботице, бројне некретнине на Златибору... 

Оптужени се, међутим, бране да су инвестирали у предузећа и земљиште, али и да је реч о легално зарађеном новцу.

Осим Шарића, у том случају оптужрни су Небојша Јестровић, Андрија Крловић, Предраг Милосављевић, Радован Штрбац, Зоран Ћопић, Маринка Вучетић, Дубравка Штрбац, Стевица Костић, Бобан Стојиљковић, Бојан Станојковић, Ердин Агуш, Горан Вучковић, Небојша Спасић, Немања Крстајић, Горан Богдановић и Марко Дабовић.

Шарић се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, после чега је ухапшен и од тада је у притвору.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести