Одложено суђење Снајперу и супрузи, пред судијом 8. септембра

НОВИ САД: Суђење брачном пару Милутиновић, Слободану и Тамари, против којих је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду поднело оптужни предлог због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву, одложено је јуче јер списи предмета нису враћени од вештака до почетка главног претреса на којем су требали да буду саслушани сведоци и вештаци.       
sud ns
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наредни главни претрес, како је за “Дневник” потврдила портпарол новосадског Основног суда Свјетлана Радовановић, заказан је за 8. септембар.

И претходно рочиште, које је требало да буде 21. априла, одложено је јер, како смо тада писали, окривљена Тамара Милутиновић није могла да приступи претресу из здравствених разлога.

На почетку суђења, 11. марта, супружници нису признали кривично дело за које се терете, али су допунили одбрану коју су раније изнели. Они нису хтели да одговарају на питања јер сматрају да су им ДНК докази подметнути.

Овај брачни пар се нашао на оптуженичкој клупи јер је током полицијске акције, која је спроведена три дана након убиства ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавања Горана Ковачевића Горанца (48), у њиховом стану пронађен пиштољ за који немају дозволу. Наиме, приликом претреса више станова и објеката, 5. септембра прошле године, супружници Милутиновић су ухапшени јер је код њих пронађено нелегално оружје.

Слободан Милутиновић Снајпер је на почетку суђења изјавио да није знао да се у стану, у којем живи с породицом, налази оружје. Како је рекао, да имају пиштољ у кући сазнао је када им је у посети био један пријатељ.

- Причали смо уз пиће и дотакли се моје и Тамарине безбедности. У том тренутку је моја супруга рекла да се обезбедила и да има пиштољ. Отишла је и вратила се са тканином у руци и када је отворила тканину видео сам пиштољ. Био сам убеђем да је реплика јер сам неколико пута у стрељани имао прилику да држим пиштољ у руци. Био сам сигуран да је реплика – рекао је Слободан Милутиновић.

Његова супруга Тамара је приликом допуне своје одбране изјавила да је пиштољ набавила за „не дај боже“ јер је њен супруг често био одсутан, а она је била сама с децом у стану и бојала се за њихову безбедност.


Више пута хапшен

Слободан Милутиновић Снајпер је више пута хапшен, а последњи пут због сумње да је 19. септембра прошле године, у изнајмљеном стану на Подбари, отео и малтретирао бившу девојку У. Ј. (23) из Новог Сада. Он се од тада налази у притвору који му је одређен да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, али и опасности од понављања кривичног дела.

И раније је био хапшен због других кривичних дела. Почетком марта прошле године лисице су му ствљене на Јахорини због недозвољене производње и промета оружја, али је након криминалистичке обраде пуштен на слободу.

Осим тога,  у току је и судски спор у којем се терети за кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.


- Мом мужу су више пута паљена возила, чак му је и бомба постављена под ауто у тренутку док сам ја била две улице даље од аута који је експлодирао. Често је нападан и са улице испред наше зграде добацивили су погрдна имена за мог супруга па сам због безбедности набавила пиштољ за који сам само ја знала. Увила сам га у његову стару мајицу за тренинг и држала у корпи за прљав веш, коју нико не дира осим мене – изјавила је Тамара Милутиновић и додала да га је она, пре него што је приликом претреса пиштољ пронађен у ормару у спаваћој соби, преместила на то место из корпе за веш.

Тамара Милутиновић је потврдила да је њен супруг сазнао да је она набавила пиштољ тек те вечери када им је пријатељ био у посети и истакла како су је питали да ли га је купила у “Променади”. Тада је, како је рекла, видела да је не схватају озбиљно и нагласила да је увидела да је погрешила што је набавила пиштољ и да се каје.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести