Одложено суђење за убиство братанца у Силбашу  

НОВИ САД: У новосадском Вишем суду јуче је одложен завршетак суђења Јанку Михаљу (67) за убиство братанца Влада Михаља (50) у Силбашу.
sud novi sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Допунски налази тима судских вешатака Кли­ничког центра Војводине за психијатрију и псиихологију, као и миш­љења вешатака за трасологију, односно тра­гове на месту злочина, стигли су пред кривично веће којем председава судија Срђан Савић, те су странке добиле време за упозавање са закључцима поменутих стручњака.

Окривљном се ставља на терет да је усмртио свог братанца, након жу­чне расправе до које је дошло у Владовој поро­дичној кући, у Улици Ђуре Јакшића. Злочину, који се догодио почетком априла 2019. године, наводно је кумовао алкохол. Јанко, који је кобног дана био пијан, након вербалног обрачуна убио је свог братанца.

Наиме, између њих двојице је дошло до расправе која је прерасла у тучу с ножевима, а која се за Влада кобно завршила. Све то догодило се наочиглед Владове супруге, која је због болести више година готово непокретна. Она је, наводно, дозивала у помоћ, али је нико од комшија није чуо.   

Окривљени Јанко Михаљ примљен је након кобног догађаја с посекотинама главе у Клинички центар Војводине у Новом Саду, док је братанац преминуо у дворишту своје куће. Наводно, и раније су окривљени и оштећени знали ући у сукоб, уз присуство пића.

        М. В.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести