Одређен притвор осумњиченим за шверц 800 килограма кокаина

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана оцу и сину из Шида Драгану и Мирку Ђанковићу, који се сумњиче да су учествовали кријумчарењу кокаина из Јужне Америке у Европу, који је заплењен пре неколико дана код Азорских острва у Шпанији.
policija, mup
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Српско Тужилаштво за организовани криминал у уторак је покренуло истрагу против њихв довјице као и Владислава Фунштајна који је ухапшен у Шпанији, на једрилици код Азорских острва, на којој је заплењено 800 килограма кокаина.

Под истрагом тужлиаштва је Б. И, који тренутно није доступан органима гоњења.

У саопштењу суда се прецизира да је судија за претходни поступак донео решење којим је према осумњиценима одредио притвор до 30 дана због опасности од бекства и постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року три дана од пријема решења.

Ðанковићи се сумњиче да су извршили по једно кривично дело неовлашћена производања и стављање у промет опојних дрога.

Фунштајн се сумњичи као организатор криминалне групе, а остали као њени припадници.

Он је ухапшен је на једрилици, заједно са једним Русом и једним Мексиканцем.

Једрилицу је шпанска полиција пресрела у близини Азорских острва, а на њој је пронађено и заплењено 800 килограма кокаина.

Тужилаштво је јуче саопштило да постоји основана сумња да је Фунштајн, организовао криминалну групу, која је за циљ имала да изврши пренос опојне дроге - кокаина из Јужне Америке до Европе. 

Осумњичени из Србије су, како се сумња, припадницима групе који врше транспорт обезбеђивали логистичку подршку, уплатама новчаних средстава неопходним за финансирање пута и транспорта.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести