Окривљен да је мајку тукао песницама до смрти, па је закопао у дворишту

ЗРЕЊАНИН: Више јавно тужилаштво у Зрењанину одредило је притвор Николи Ф. (24) из Бачког Градишта због сумње да је убио своју мајку Душицу Ф. (55) и закопао је у дворишту породичне куће у којој су живели, у Улици Шаму Михаља 31 у том месту.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како је потврђено за „Дневник”, виши јавни тужилац у Зрењанину је донео наредбу о покретњу истраге против Николе Ф. због сумње да је убио мајку Душицу Ф., произашле на основу оперативног рада Полицијске управе Нови Сад, односно Полицијске станице Бечеј, те обављене ексхумације леша покојне Душице, обављене 19. фебруара у присуству дежурног заменика вишег јавног тужиоца у Зрењанину, специјалисте судске медицине и полицијских службеника, и прелиминарних резултата обављене обдукције.

На основу до сада утврђених чињеница, а након саслушања осумњиченог од заменика јавног тужиоца, произлази да је Н. Ф. неутврђеног дана у мају прошле године, у породичној кући у Бачком Градишту, приликом свађе с мајком, физички насрнуо на њу. Он јој је задао више удараца песницом по глави, услед чега је несрећна жена преминула. У намери да прикрије убиство, он је тело закопао у дворишту куће, а о догађају није обавестио никога, све до дана откривања, прецизирају за „Дневник” у зрењанинском Вишем јавном тужилаштву.

Судија Вишег суда у Зрењанину за претходни поступак је, на предлог јавног тужиоца, окривљеном одредио притвор због опасности од бекства, због околности које указују на то да ће ометати поступак утицањем на сведоке и пошто су начин извршења и тежина последице кривичног дела довели до узнемирења јавности.

Како смо писали, тело Душице Ф., која је преминула прошле године, пронађено је у уторак закопано у дворишту породичне куће, а њен син Никола је тада ухапшен због сумње да је закопао своју мртву мајку. Он је приликом хапшења дао исказ у којем је тврдио да је његова мајка умрла природном смрћу и да он није имао новца да је сахрани па ју је умотао у ћебе и закопао у дворишту.

У комшилуку кажу да су познавали покојну жену, њеног сина и мужа, који их је напустио 2017. године и отишао у Немачку да живи. Након што ју је напустио, остала је сама да живи са сином у тој трошној кући. По речима комшија, имала је здравствених проблема и никада није радила.

Дан након што је пронађен леш, један од комшија је рекао за „Дневник” да су Душицу видели последњи пут у марту прошле године, а да је њен син маја прошле године, рекао оцу да је мајка умрла у болници у Новом Саду, али се он није одзвао на позив из болнице, те је њено тело преузела родбина из Куле, која ју је сахранили на њему непознатом месту, а он је као знак жалости носио и црни флор.

Он је тада рекао да је Никола, из неусловне куће у којој је становао с мајком, прешао да живи у једну кућу у комшилуку у којој је требало да плаћа само струју.

Недавно је муж из Немачке почео да се распитује код комшија да ли знају где је Душица сахрањена јер је, наводно, желео да извади извод из матичне књиге умрлих, који му је био потребан да би се поново оженио. Један од комшија се распитивао и сазнао да се Душица и даље води као жива и тада је све постало сумњиво. Клупко је почело да се одмотава, а  Никола је ухапшен.

Истрага се наставља и требало би да доведе до детаљног расветљења овог случаја.

Ж. Балабан

Д. Николић

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести