Окривљени за убиство жене не сећа се премлаћивања

НОВИ САД: У новосадском Више суду почело је суђење Јовици Митровићу  (55) из Новог Сада, окривљеном да је лане насмрт пребио своју невенчану супругу Весну Стојков.
mitrovic
Фото: Јовицу Митровића изводе из суда (Дневник)

Према наводима оптужнице он је 12. новембра прошле године, око 22 сата у приградском насељу Касапска ада, у стању тешког пијанства, током свађе у кући, оштећеној, док је седела на кревету, задао песницама и ногом најмање 16 удараца  у пределу главе и тела, од којих је она преминула на лицу места.

“Јако ме је срамота што сам овде и због тога што сам урадио. Један сам живот угасио и уништио и још неке около. Говорићу истину, јер ми тако савест налаже“, започео је одбрану окривљени.

Наставио је гледајући у подсетник. 

“Тог јутра смо попили по две ракије ујутро, па кад сам се вратио из набавке још по две, свратили на Најлон пијацу и попили, па смо отишли на славље крштења у Титела, где смо пили цео дан“, казао је оптужени Митровић.

Он је до најситнијих детаља описивао дан који се завршио злочином. Навео је шта се служило за јело, каква је била пећка у сали и где су јој вратанца за дрва, где и када је ухватио супругу Весну у ком пределу руке на слављу, само се није сетио самог чина наношења смртоносних повреда.

“Опоменуо сам је у сали због неприхватљивог понашања, да више не пије  ракију и да  “повуче ручну”. У једном моменту сам приметио да Весна плеше с једним човеком и привлачи га ка себи, задржавши њене рике на његовој задњици, чак је он њу тада и одгурнуо. Смиривао сам је и молио да не прави проблеме, већ да нешто поједе, али она је само пила. Имао сам утисак да је цела сала гледала у мене и да су гости очекивали да реагујем. Неки су се смејали и гледали у мене, а то ми је сметало“, причао је окривљени пред већем којим председава судија Тамара Радовић.

Он је казао да је  Весна наставила с представом и да је чуо да је она чак  кренула свештеника да пољуби у уста.

“Након што смо се вратили кући таксијем, без икаквих расправа успут,  а ја сам миран човек, она је почела да ме дрско вређа, спомиње ми мајку, псовала ме је,  кренула је на мене и ја сам је спречио, онда је изашло све из мене. Не знам шта се десило, сећам се само да сам потом седео у полицијским колима, а немам у меморији шта сам урадио. Одреаговао сам тако, не разумем ни себе ни њу. Много сам је волео, али и љубав има граница. Познато ми је да је у претходним везама и браковима имала пуно проблема  и да је  прошла веома лоше, хтео сам да јој помогнем”, испричао је оптужени.

Фото: Место злочина (Дневник)

Драгана М, чије унуче је крштено дана који се кобно завршио, због чега је била организована прослава у Тителу, сведочила је да је Весна која је потом убијена од батина, у последње време пуно пила и да се на свечаности понашала као никад раније, тако да су се сви згражавала, док је мушкарце дирала и за полне органе.

“На пример, мог бившег спруга је салетала и дирала, док је он држао бебу у наручју на крштењу. Њен муж Јоца (окривљени) се ипак понашао прибрано и умиривао је”, рекла је Драгана М, пријатељица сад покојне Весне. 

Сведок Снежана Д., која је отишла, и вратила се, с окривљеним и Весном на прославу у Тител, знатно другачије се присећала свечаности. Потврдила је да је Весна пила , али није видела да је она “спопадала” мушкарце, али  је и казала да је она на крштењу обратила свештенику некако увредљиво. Наставак суђења је 26. октобра, кад се може и очекивати и изношење завршних речи.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести