Оптужени негирају убиство Ђуровића, али не износе одбрану

БЕОГРАД: Оптужени Немања Иванов и Дарко Весовић Прика негирали су данас пред Вишим судом у Београду да су они убили Блажа Ђуровића (39) у марту прошле године на Душановцу, тврдећи да немају никакве везе да том ликвидацијом.
visi sud beograd
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Обојица су навела да се не осећају кривим, а Иванов је додао и да по савету адвоката за сада неће износити детаљну одбрану, нити ће одговарати на питања.

Весовић се суду пожалио да су његовој поридици упућене претње "од стране криминалне групе Блажа Ђуровића.“

На данашњем суђењу било је расправе и о доказима који ће бити извођени пред судом, а на следећем претресу требало би да сведочи брат убијеног Александар Ђуровић.

Из разлога безбедности, сва суђења у овом случају, као и данашње одржавају се у специјалног судници Окружног затора у Београду, у којем се иначе обојица налазе у притвору.

Иванов и Весковић су оптужени за тешко убиство у саизвршилаштву и недозвољено ношење оружја.

Иванов је ухапшен у Београду две недеље након убиства, а Весковић 2. априла у Загребу одакле је пар месеци касније изручен Београду.

Они се терете да су из аутоматске пушке са 29 пројктила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.

На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Медији су пренели да је Ђуровић убијен испред куће рођеног брата Саше у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу.

Иванов је у фебруару ове године правоснажно осуђен на две године затвора за кривично дело лаке телесне повреде (у ту казну му је урачуната и раније изречена казна затвора у трајању од осам месеци по правноснажној пресуди) због учешћа у сукобу у београдском хотелу "Мајдан" у јануару 2015. године, када је убијен Владан Величковић.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести