Оптужени за убиство вође навијача иде у притвор

БЕОГРАД: Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донео је одлуку да остаје на снази решење о одређивању притвора Дамиру П. (26), који је оптужен као непосредни извршилац убиства бившег вође навијача Партизана Бранислава П. у Обреновцу 19. марта ове године.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Решење о притвору остаје на снази због опасности од бекства и јер је начин извршења кривичног дела довео да узнемирења јавности, потврдила је за Тан‌југ портпарол Вишег суда у Београду Татјана Матић.

Он је у четвртак, 17. новембра смештен у притвор Окружног затвора у Београду, а данас је саслушан у Вишем суду у Београду на околност притвора, који му је одређен у марту, када је за њим расписана и потерница.

Он неће бити приведен на саслушање у тужилаштво, јер је против њега већ подигнута оптужница, па ће своју одбрану моћи да изнесе на суђењу.

Тужиластво је средином септрембра поднело суду одлуку о потврђивању оптужницу против Дамира П, Шаина У. (52) и Игора Б. (44), којом се терете за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Дамир П. се оптужницом терети као директни извршилац, односно да је убио Бранислава П. из оружја које је неовлашћено носио, док су му Шаин У. и Игор Б. у томе значајно помогли.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести