Оптужено петнаесторо због превара са катастром

БЕОГРАД: Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против 15 окривљених због превара приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације.
specijalni sud, tanjug arhiva
Фото: Танјуг, архива

Оптужени су Зоран Ранковић, Александар Лалић, Владимир Милановић, Горан Ћурђевић, Никола Јоловић, Дарко Живковић, Драган Неговановић, Петар Мишчевић, Јожеф Павлов, Зићри Башић, Немања Вучићевић, Миланка Дуловић, Снежана Ђурчковић, Дарко Дуловић и Игор Бранковић.

Њима се на терет стављају кривична дела - удруживање ради вршења кривичних дела и превара, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Ову оптужницу, која још није правоснажна, потврдило је кривично ванрасправно веће Специјалног суда, а сада је у току жалбени поступак.

Оптужени се терете за превере приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације о претходном основу стицања спорних станова.

Сумња се да је ова криминална група користила станове на територији града Београда, чији су власници преминули и махом су били без наследника, тако што су са лажном документацијом књижили станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на особе повезане с њима.

Потом су их продавали испод тржишне цене.

Полиција је након хапшења саопштила да су у становима осумњичених пронађени фалсификовани уговори о купопродаји, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција, којима су оверавали лажну документацију.

Међу оптуженима је и радник погребног предузећа, који је сумњичи да је групи превараната јављао информације о покојницима.
Оптужено 15 превараната због превара са катастром

 

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести