Оптужница за насиље над укућанима и напад на полицајца у Зрењанину

Основни јавни тужилац у Зрењанину је, пред Основним судом, подигао оптужницу против Ж. Ц. (46) из Зрењанина, због сумње да је починио кривична дела насиље у породици и напад на службено лице у вршењу службене дужности.
1

Окривљеном се ставља на терет да је 2. октобра ове године, око 13 часова, у Зрењанину, док је био под дејством алкохола, најпре физички насрнуо на брата Б. Ц, кога је неколико пута песницом ударио по глави и телу, гурајући га кроз целу кућу. Затим га је “набио” на регасто врата од трпезарије, где је Б. Ц. пао на под. Тада га је окривљени неколико пута ударио ногом у тело.

Нападнути брат је успео да побегне у суседну просторију у коју се закључао, али је оптужени ногом развалио врата и ушао је у собу. Његов брат је потом побегао у радионицу и држао је кваку како би спречио нападача да уђе, али је он разбио стакло на вратима. Тада је Б. Ц. изашао у двориште, где се појавио и Ж. Ц. говорећи му: „Ајде, хоћеш опет да побегнеш“. Онда се вратио у кућу, пришао је мајци А. Ц, ухватио је руком за косу, срушио на под и, држећи је за косу, вукао ју је по соби.

Када су у просторију ушли полицијски службеници, оптужени је напао полицајца Д. З. Он му је, наиме, наредио да престане с насиљем, па је оптужени пустио мајку, пришао је полицајцу, ухватио га обема рукама за кошуљу и вербално га напао. Такође га је цимао, покушавајући да га обори на под, а када га је полицијски службеник ухватио како би га савладао, покушавао је да га огребе по лицу.

Окривљени се налази у притвору у Окружном затвору у Зрењанину.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести