Организована група правоснажно осуђена за препродају дроге

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену пресуду и правоснажно осудио четири припадника организоване криминалне групе на казне затвора од четири до 10 година због препродаје дроге.
Apelacioni sud u Beogradu Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

Константин Ђујић је правоснажно осуђен на казну од 10 година затвора, Ненад Цветковић на казну од девет, док су Драган Младеновић и Слободан Радојевић осуђени на казну затвора од по четири године, наводи се у пресуди објављеној на сајту суда.

Апелациони суд је одбио као неосноване све жалбе на првостепену пресуду и потврдио је.

Првостепеном пресудом окривљенима је изречена и мера безбедности одузимања предмета опојна дрога марихуана, аутомобил, пиштољ, мобилни телефон, док Ђујићу и Цветковићу одузета и имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела и они су обавезани да солидарно плате 13,000 евра.

Ђујић и Цветковић су оглашени криви што су од септембра до новембра 2017.године на територији Београда, као припадници групе коју је организовао Бојан Јездимировић, против којег је поступак раздвојен, деловали споразумно у циљу вршења кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, марихуану и хероин, ради стицања незаконите финансијске користи.

Јездимировић је од НН лица набавио дрогу, неовлашћено стављао у промет исту и давао налоге Ђујићу и Цветићу, а Ђујић преузимсо и складиштио и предавао Цветковићу, који је проналазио купце.

Цветковић је оглашен кривим што је, такође, заједно са Младеновићем и Радојевићем дошао до спомен парка Јајинци, ради продаје дроге и то 118,02 грама хероина и 9,8 килограма марихуане.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести