Осуђен бивши директор Управе за аграрна плаћања

БЕОГРАД: Виши суд у Београду данас је осудио четири бивша службеника Министарства пољопривреде због примања мита на укупну казну затвора од 6 година и 11 месеци, док су двојица пољопривредика осуђена на условне казне затвора због давање мита.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Бивши директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат осуђен је на три године и шест месеци затвора за продужено кривично дело примање мита, саопштио је Виши суд у Београду.

Такође њему је изречена и мера забране вршења позива и дужности везаних за послове у надлежности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у трајању од четири године .

Валентин Дражилов осуђен је на годину и три месеца затвора за продужено кривично дело примање мита, а на две године за исто дело осуђен је и бивши банкарски службеник Бора Живић.

Због помагања у примању мита осуђена је бивша службеница у тој Управи Дуња Васић на условну казну од годину дана затвора са роком провере од четири године.

Пољопривредници Владимир Хеђи и Миленко Сикимић осуђени су на условну кажну затвора од по 10 месеци са роком провере од три године због давање мита.

Бивши директор и службеници ухапшени су у децембру 2018. године јер су од шест пољопривредника из Војводине који су подносили захтеве за подстицаје у пољопривреди Управи за аграрна плацања Министарства пољопривреде примали новац у одреденом проценту од висине новчаног износа подстицаја.

На тај начин су од пољопривредника примили око 1,6 милиона динара, како би им омогућили да након формално спроведеног поступка добију новац за подстицаје.

Против пресуде странке у овом поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести