Осумњичени за убиство мајке иза решетака до 1. августа

Срђану П. (28) из Бачке Паланке, осумњиченом да је почетком јуна у породичној кући у том граду усмртио мајку Славујку П. (54), решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду продужен је притвор.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Он ће, како је за наш лист потврдила портпарол овог суда Јелена Остојин, у притвору остати до 1. августа.

Овај двадесетосмогодишњак је ухапшен је 4. јуна под сумњом да је на периферији града, са више удараца секиром, усмртио своју мајку.

Да нешто није у реду посумњала је ћерка Славујке П., која живи у Новом Саду, односно сестра осумњиченог јер јој се мајка није јављала на телефон. Према речима познаника, њих две су имале обичај да се свакодневно чују више пута, али када јој се мајка кобног дана мајка није јавила, схватила је да се нешто чудно дешава.

- Оне су баш биле везане и свакодневно су се чуле. Међутим, када јој покојна Славојка није одговарала на поруку, ћерка је позвала, али је телефон био недоступан, што је било необично. Тада је несрећна девојка посумњала да нешто није у реду и дошла је у Бачку Паланку, али није могла да уђе у кућу јер је капија била закључана - каже за “Дневник” један познаник.

Према незваничним сазнањима, док се код комшија распитивала за мајку и брата, наишао је Срђан на бициклу и откључао капију, а у једном моменту је дошла и полиција која је, према речима комшија, у два наврата тог јутра долазила до куће у којој се десило убиство.

Скупио се и комшилук, а неколико људи је ушло у двориште заједно са Срђаном, који се све време жалио да га боли глава.

Након што је полиција ушла у кућу, затекла је стравичан призор. Несрећна жена је лежала у соби на кревету, замотана у ћебе и имала је повреде главе оштрим предметом, сазнаје “Дневник”. Наводно је осумњичени Срђан у једном тренутку изашао у двориште, ухватио се за главу и говорио:”Да ли мислите да сам је ја убио?”.

Полиција је, након што је на лицу места затекла стравичан призор, покушала да разговара са Срђаном, али је он причао неповезано и покушао је да се оправда чудним и неразговетним причама.

Према речима “Дневниковог” извора, након два сата разговора с полицијом, он је означен као осумњичени, а секира којом је, највероватније, почињено убиство, нађена је сакривена у шупи поред куће.

Према незваничним сазнањима, у породици страдале Славујке П. никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити се чула свађа.

- Били су складна породица, никада се нису свађали, бар да смо ми чули. Срђан је био везан за мајку и често јој је помагао у башти. Слабо се дружио с вршњацима, а у последње време смо га слабо и виђали. Тренирао је неки спорт, чини ми се да је бокс, јер је у дворишту имао џак на којем је вежбао - рекао је за “Дневник” један од житеља Шумске улице.

Комшије тврде да је реч о изузетној породици која је доселила у Бачку Паланку из Западне Славоније.  Супруг покојне Славујке ради у Немачкој и слабије је долазио због ситуације с короном. Како кажу, он је био глава породице и све их је издржавао. Ћерка живи и студира у Новом Саду, тако да су Срђан и Славујка сами живели у породичној кући у Бачкој Паланци.

- Славујка је била изузетна жена, вредна, добра, способна. Била је добра домаћица, радила је у башти, одржавала кућу... Сретале смо се када је ишла у шетњу, али никада се није жалила. Била је поносна на своју децу - рекла нам је једна комшиниц и додала да је Срђан био добар ђак у школи, вуковац. После средње школе уписао је факултет у Суботици, али је убрзо одустао и вратио се кући. Шта се могло десити између мајке и сина и шта је то довело до ове стравичне породичне трагедије ни комшије ни познаници не могу да кажу.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести