Осумњичени за убиство старице у Србобрану остаје иза решетака

Апелациони суд у Новом Саду продужио је притвор Дејану Т. (39) из Шапца, осумњиченом за убиство старице Загорке Ћулафић (70) из Србобрана, за још три месеца и по том решењу притвор може да траје најдуже до 25. јануара 2021. године, сазнаје "Дневник".
1
Фото: Кућа у којој се догодио злочин

Како је за наш лист потврђено у сомборском Вишем суду, њему је притвор продужен због основане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство, постојања особитих околности које указују да би окривљени, уколико би се нашао на слободи могао да побегне или да се крије и на тај начин онемогући нормалан ток кривичног поступка.

- Притвор му је продужен и због постојања особитих околности које указују да би уколико би се нашао на слободи, у кратком временском периоду, могао поновити кривично дело за које је основано сумњив и јер је за ово кривично дело прописана казна затрвора преко 10 година, а имајући у виду начин извршења кривичног дела и тежину последице, те да је дело извршено у мањем месту, где се људи међусобно познају, што је довело до узнемирења грађана, али и до узнемирења јавности, те су такве околности које даље могу угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка уколико би се окривљени нашао на слободи - појашњава за "Дневник" портпарол Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац и додаје да истрага још увек није завршена.

Подсетимо, осумњичени Дејан Т. је вишеструки повратник и осуђиван је за кривична дела с елементима насиља. Њега је полиција ухапсила 28. јула под сумњом да је два дана раније у Србобрану усмртио Загорку Ћулафић у кући у којој је живела сама, у Његошевој 30.

Несрећна старица је од задобијених повреда нанетих ударцима рукама и тупим предметом по глави и телу преминула, а осумњичени је побегао. Како смо писали, полиција је 26. јула увече дошла на позив комшија, јер им је било сумњиво што нису видели несрећну жену, нити им се јављала на телефон. Полиција је у кући поред беживотног тела старије жене прекривеног пешкирима и ћебадима, испретуране ствари, а према речима комшија, жена у кући коју је изнајмљивала није имала драгоцености.

Претпоставља се да је нападач у кућу ушао кроз прозор који је био отворен, усмртио старицу, тражио новац и драгоцености, а потом побегао такође кроз прозор, јер су улазна врата била закључана.

Иначе, за осумњиченим за тешко убиство била је расписана потерница и за њим се трагало због разбојништава, а не искључује се могућност, да је управо у овом месту покушао да се крије.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести