Осумњиченом за убиство мајке у Бачкој Паланци продужен притвор

Срђан П. (28) из Бачке Паланке који се сумњичи за убиство мајке Славујке П. (54), остаје иза решетака. Њему је решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду притвор продужен до краја августа.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Сумња се да је он, у породичној кући у Шумској улици број 34, у Бачкој Паланци, 4. јуна секиром, на спавању, усмртио своју педесетчетворогодишњу мајку с којом је живео.

Стравичан злочин откривен је када је, према незваничним информацијама, Славујкина ћерка, односно сестра осумњиченог Срђана, која живи и ради у Новом Саду, дошла у Бачку Паланку, јер јој се мајка није јављала на телефон. Према речима познаника, њих две су имале обичај да се свакодневно чују више пута, али када јој се мајка кобног дана мајка није јавила схватила је да се нешто чудно дешава.

- Оне су баш биле везане и свакодневно су се чуле. Међутим, када јој покојна Славојка није одговарала на поруку, ћерка је позвала, али је телефон био недоступан, што је било необично. Тада је несрећна девојка посумњала да нешто није у реду и дошла је у Бачку Паланку, али није могла да уђе у кућу јер је капија била закључана - испричао је за “Дневник” након злочина један познаник.

Док се код комшија распитивала за мајку и брата, наишао је на бициклу и Срђан и откључао капију. Убрзо је дошла и полција која је, према речима комшија, у два наврата тог јутра долазила до куће у којој се десило убиство.

У кући је затечен стравичан призор. Несрећна жена је лежала у соби на кревети, замотана у ћебе и имала је повреде главе оштрим предметом, сазнаје “Дневник”. Полиција је покушала да разговара са Срђаном који се жалио да га боли глава, причао је неповезано и покушаво да се оправда чудним и неразговетним причама.

Према речима “Дневниковог” извора, након два сата разговора с полицијом, он је означен као осимњичени, а секира, с којом је највероватније почињено убиство, нађена је сакривена у шупи поред куће.

Према незваничним сазнањима, у породици страдале Славојке П. никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити се чула свађа.

- Били су складна породица, никада се нису свађали, бар да смо ми чули. Срђан је био везан за мајку и често јој помагао у башти. Слабо се дружио с вршњацима, а у последње време смо га слабо и виђали. Тренирао је неки спорт, чини ми се да је бокс у питању јер је у дворишту имао yак на којем је вежбао - испричао је за “Дневник” један од житеља Шумске улице и додао да је осумњичени Срђан био добар ђак, који је после средње школе уписао факултет у Суботици, али је убрзо одустао и вратио се кући.

Шта се могло десити киобног дана између мајке и сина и шта је то довело до ове стравичне породичне трагедије ни комшије ни познаници нису могли да кажу.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести