Отац отетог младића: Син познаје једног од отмичара, он је био "типер"

НОВИ САД:  Син бизнисмена из Новог Сада отет је 5. фебруара око три сата после поноћи, када се са прославе враћао кући. Отац отетог Н. Т. из Сремске Каменице за Телеграф испричао је како је текла акција спасавања његовог сина.
policija
Фото: Dnevnik.rs

Мој син се враћао с рођендана и био је близу куће у Парагову када је примио позив. Отмичари су га практично намамили позивом, а потом су му пришли са фантомкама на главама и на силу га стрпали у возило. Када су ме позвали, дали су ми сина на телефон, а он је рекао да ће да му науде уколико не скупи и не исплати 200.000 евра у кешу и да ни случајно не зовем полицију, прича отац.

Како каже, неколико минута је размислио, попричао је са супругом и ћеркама, а заједно су одлучили да је најбоља одлука да одмах позову полицију.

Отац отетог младића каже да ће до краја живота бити захвалан полицији, те да је одушевљен њиховом способношћу и брзином и начином реаговања у овој ситуцији. Он је срећан што је породица сада коначно на окупу и што је све добило срећан епилог, али кажу да још нису свесни свега што су прошли.

Супруга и ћерке су под стресом, а сада ми је најбитније да заштитим своју породицу након свега овога. Мој син познаје једног од отмичара, али се никада нису активно дружили. Баш тај момак био је "типер" и организатор отмице, рекао је отац отетог младића.

Отети младић каже да је све време са њим причао само један отмичар док су остали ћутали, највероватније су тако штитили свој идентитет.

Како Телеграф подсећа, четворица осумњичених су ухапшени у насељу Клиса после интензивне потраге на подручју града. Отети осамнаестогодишњак је пронађен у гепеку аутомобила, неповређен.

Telegraf.rs

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести