Пао зид на градилишту у кнеза Милоша, једна особа преминула

БЕОГРАД: Једна особа је преминула од последица повреда задобијених након обрушавања зида на градилишту између улица Сарајевске и Кнеза Милоша у Београду, рекао је Мирко Лутовац из Хитне помоћи.
kneza milosa udes nesreca
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Реч је о градилишту на месту старе амбасаде САД.

На лицу места се налази специјалистички тим за извлачење из рушевина, који окушава да извучи још једну особу (56), која је остала затрапана испод рушевине зида.

Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

КМР Девелопмент: Радимо на утврђивању околности несреће 

Компанија КМР Девелопмент д.о.о, инвеститор урбанистичког пројекта стамбено пословног центра, између улица Кнеза Милоша и Сарајевске у Београду, саопштила је да раде на утврђивању околностима под којима се догодила несрећа.

Уз изразе најдубљег жаљења због несрећног догађаја и саучешћа упућеног породици страдалог радника, из те компаније наводе да на утврђивању околности под којима се догодила ова несрећа раде заједно с надлежним оранима.

Заједно с надлежним органима радимо на утврђивању околности које су довеле до ове несреће и због тога у овом тренутку не можемо да вам дамо више прецизнијих информација. Бићемо на располагању породици за све оно што им је у овом тренутку неопходно, а јавност ћемо обавестити о детаљима чим надлежни органи утврде тачне чињенице, наводи се у саопштењу компаније достављеном медијима.

Радојичић: Учинити све да се овакве трагедије не догађају

Београд јесте град кранова, али људски животи су најважнији и морамо урадити све да се овакве ствари не понављају, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић након што је обишао градилиште.

Фото: Tanjug (Zoran žestić)

Градоначелник је рекао да су све инспекције на терену и да очекује да се разјасни ситуација шта се тачно десило.

Колико сам добио информацију на градилишту су имали све потребне дозволе. Београд јесте град кранова, али људски животи су најважнији и морамо све урадити да се овакве ствари не понављају, рекао је Радојичић.

Он је породици настрадалог радника изразио саучешће. 

Упитан да ли ће Град помоћи породици настрадалог радника, градоначелник је рекао да се Град увек понашао социјално одговорно и помагао људима које је трагедија задесила.

Радојичић је рекао да ће лично бавити проблематиком безбедности радника на градилиштима, како би се несреће смањиле на најмању могућу меру.

Све ћемо дати од себе да се овакве ствари не понављају, све ћемо дати да разјаснимо ко је направио грешку и да се овакве ствари више не понављају, закључио је он.


Весић наложио ванредне инспекције по градилиштима у Београду
Фото: Tanjug (Zoran žestić)

Заменик градоначелника Горан Весић наложио је да сутра крену ванредне инспекције по свим градилиштима у Београду како би се утврдило да ли раде по свим стандардима и законским процедурама које морају да поштују.


Парцелу на месту старе америчке амбасаде су у септембру 2016. године купиле израелске фирме “Џоши Аврахами” и “Алмогим холдингс”, а рушење је почело средином прошле године.

Најпре су срушени објекти у Сарајевској улици, а нови објекат из Улице Кнеза Милоша је према најавама тебало да остане сачуван како би се задржао “дух ове улице”.

Инвеститори су на самом почетку радова најавили изградњу подземног паркинга за око 500 возила, 220 луксузних станова, мини насеље с неколико подземних винарија, али и ресторана, мада није била искључена ни градња хотела.

Инвеститори су на градилишту упослили домаће грађевинске фирме и користе материјал произведен у Србији.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести