Почиње суђење оптуженима за преваре са становима покојника

БЕОГРАД: Група од 15 оптужених у понедељак ће сести на оптуженичку клупу Специјалног суда у Београду поводом оптужби за преваре приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације.
specijalni sud, tanjug
Фото: Tanjug

Њима ће суђење почети приремним рочиштем, које ће бити затворено за јавност, на којем ће се кратко изјаснти о кривици, после чега ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења.

Након овог роцишта суд ће заказати почетак главног претреса који ће бити јаван и на којем ће оптужени моци детаљно да изложе своје одбране.

Оптужени су Зоран Ранковић, Александар Лалић, Владимир Милановић, Горан Ђурђевић, Никола Јоловић, Дарко Живковић, Драган Неговановић, Петар Мишчевић, Јожеф Павлов, Зићри Башић, Немања Вучићевић, Миланка Дуловић, Снежана Ђуручковић, Дарко Дуловић и Игор Бранковић.

Оптужени се терете за превере приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације о претходном основу стицања спорних станова.

Сумња се да је ова криминална група користила станове на територији града Београда, чији су власници преминули и махом су били без наследника, тако што су са лажном документацијом књижили станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на особе повезане с њима.

Потом су их продавали испод тржишне цене.

Полиција је након хапшења саопштила да су у становима осумњичених пронађени фалсификовани уговори о купопродаји, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција, којима су оверавали лажну документацију.

Међу оптуженима је и радник погребног предузећа, који је сумњичи да је групи превараната јављао информације о покојницима.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести