Подигнута оптужница против Снајпера због отмице бивше девојке

НОВИ САД: Истрага која се води против Слободана Милутиновића Снајпера (38) из Новог Сада, који се сумњичи за отмицу суграђанке У. Ј. (24), с којом је раније био у емотивној вези, завршена је и, како “Дневник” незванично сазнаје, подигнута је оптужница која још увек није потврђена.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Он се од хапшења налази иза решетака, а притвор му је, као што смо раније писали, одређен да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, али и опасности од понављања кривичног дела.

Подсетимо, Слободан Милутиновић се сумњичи да је 19. септембра прошле године, у изнајмљеном стану на Подбари, држао и малтретирао У. Ј, с којом је раније, наводно, био у емотивној вези. Претпоставља се да није могао да прихвати раскид, те ју је спорне вечери позвао да разговарају, а потом одвео у стан.

Након што су њему стављене лисице на руке, У. Ј. је лекарску помоћ потражила у Ургентном центру, где су јој утврђене лаке повреде, после чега је отпуштена кући.

Истрага је, међутим, проширена и на период пре тог немилог догађаја, јер је Милутиновић, наводно, и раније био насилан према бившој партнерки.

У досадашњој истрази, у тужилаштву су саслушани сведоци, мајка и рођена сестра У. Ј, потом полицајци који су те вечери били на интервенцији, као и другарица оштећене.

Мајка и сестра девојке која је доспела у жижу јавности након што је, како се сумња, отео па претукао Милутиновић, према нашим сазнањима, испричале су све у вези с локацијом коју је у поруци послала У. Ј. својој сестри спорне вечери. Испричале су и своја непосредна сазнања о ономе што се дешавало на самој локацији, као и због чега су ишле тамо.

Поред њих, 8. октобра прошле године, саслушани су и полицајци који су, по позиву, изашли на лице места и поступали у акцији спасавања оштећене која је крајем октобра допунила своју раније дату изјаву и испричала шта се дешавало у њиховој вези пре него што је Слободана Милутиновића пријавила за отмицу.

Као посебно осетљиви сведок, У. Ј. је дала изјаву из скрин-собе у вези с дешавањима пре 19. септембра јер је Милутиновић, наводно, и раније био насилан према њој, због чега је истрага проширена.

Осумњичени Милутиновић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изнео своју одбрану у вези с догађајем за који се сумњичи. Како је за наш лист тада потврдио његов бранилац адвокат Горан Карадаревић, Милутиновић је до детаља испричао све о односу с У. Ј.

Иначе, за кривично дело које се ставља на терет Милутиновићу запрећена је казна затвора до 10 година.


И раније био хапшен

Слободан Милутиновић Снајпер хапшен је и почетком септембра прошле године, заједно са својом законитом супругом, у полицијској акцији у оквиру које је расветљено и убиство ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (48). Они су ухапшени јер су у свом поседу имали нелегално оружје, али су пуштени да се у даљем поступку бране са слободе.

На то решење се тужилаштво жалило, али је ванпретресно веће, одлучујући о тој жалби, потврдило одлуку Основног суда да се Милутиновићу дозволи одбрана са слободе.

Хапшен је и почетком марта прошле године у акције полиције Републике Српске на Јахорини. Тада је приведен с још једном особом из Нових Лединаца због, како је тада саопштено, недозвољене производње и промета оружја. Након криминалистичке обраде, обојица су пуштени на слободу.


Интересантно је да је у ноћи између 6. и 7. октобра, само дан пре него што су мајка и сестра оштећене У. Ј. требале да сведоче, запаљена су два луксузна аутомобила која су у власништву У. Ј. и њеног оца С. Ј, што је у јавности протумачено као вид упозорења. Полиција је убрзо ухапсила Милана Р. (26) из Бача који се сумњичи за тешко дело против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивање опште опасности и њему је изречена мера забране напуштања боравишта, уз обавезно јављање сваких петнаест дана надлежној полицијској станици. Он је, према незваничним сазнањима, негирао да има било какав контакт са Слободаном Милутиновићем Снајпером.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести