Подигнута оптужница за напад на радијског водитеља Дашка Милиновића

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против тројице младића осумњичених да су 16. априла напали радијског водитеља и новинара Дашка Милиновића.
dasko milinovic
Фото: Youtube Printscreen

Након предузетих доказних радњи, Основно јавно тужилаштво је 13. маја поднело оптужни предлог Основном суду у Новом Саду против У. С. (25) и Н. К. (24), обојице из Сурчина, због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање у саизвршилашву и против М. Е. (31) из Јакова ,због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање у подстрекавању.

- У наведеном оптужном акту, тужилаштво је за окривљеног подстрекача и окривљеног који је оштећеном нанео лаке телесне повреде, предложило изрицање максималне законом прописане казне за кривично дело које им се ставља на терет у трајању од по пет година затвора, те је ставило предлог да се према окривљенима продужи притвор - наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва.

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ефикасном акцијом расветлили су напад на новинара Дашка Милиновића који се догодио 16. априла у 6.45 ујутру у близини Основне школе „Васа Стајић”.

Милиновић је нападнут у Улици војводе Книћанина, приликом одласка на посао. Он је након напада испричао да су га напала двојица младића које је претходни дан приметио да га прате. Како је тада рекао, нападачи су га попрскали сузавцем и ударили металном шипком.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести