Вулин: Расветљен напад на новинара Дашка Милиновића

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ефикасном акцијом расветлили напад на новинара Дашка Милиновића.
vulin
Фото: MUP

„Напад се десио у 6.45 ујутру, а већ око 13.09 ухапшен је први нападач. За другим нападачем, чији је идентитет такође познат, се интензивно трага, као и за организаторима и наручиоцима, о којима такође имамо сазнања“, рекао је министар Вулин, саопштено је из МУП-а.

Милиновић: Напали су ме млади фашисти

НОВИ САД: Радијски водитељ Дашко Милиновић каже за Тањуг да нема сумње да су га рано јутрос пресрели и палицама тукли "млади фашисти" и то због његовог вишегодишњег антифаштичког активизма.

Милинковић, који је новинар и део радијског двојца "Дашко и Млађа", нападнут је рано јутрос у Улици Војводе Книћанина у Новом Саду док је ишао на посао, а нешто касније полиција је ухапсила једног од нападача, док се за другим трага.

Он каже да није задобио тешке повреде и додаје да су га двојица нападача пратила неколико дана уназад.

Сматра да је то у неку руку била срећна околност, јер је, каже, могао да наслути шта ће се десити када је приметио да му се приближавају.

"Нападнут сам због мог јавног ангажмана. Ово је клашичан пример напада фашиста на антифашисте. С обзиром да су ме и раније пратили, успео сам да предупредим њихов напад и да се добро заштитим", навео је Милиновић и додао да је највише удараца примио у пределу надлактице.

Он наводи ида су га два млада нападача старости између 20 и 25 година напала шипкама и да су му у очи попрскали бибер спреј, као и да је имао среће, јер нападачи нису били верзирани у то што раде.

Иако је крварио, Милиновић је отишао на посао, а лекарима се јавио на сугестију слушалаца његове емисије и колега.

"Био сам у полицији, разговарао сам и са начелником новосадске полиције, као и са тужиоцем и имам осећај да ће полиција брзо пронаћи нападаче", навео је Милиновић уз поруку да они који су га напали, заправо нису успели у својој намери, пошто, како каже, код њега нема никаквог страха.

Сремац
19.04.2021 • 12:43
Господине министре ви се морате изјаснити да ли је то био фашистички напад на новинара.Ако нису у питању регистровани фашиста,новинар би морао одговарати за узнемиравање јавности,јер су неке НВО данас најавиле протест,а на Кеју их чекају патриотске снаге,што може опет довести до сукоба,као оне године када је то урадио Чанак др Ненад са својим присталицама.
EUR/RSD 117.2760
Најновије вести