Полицајац убедио малолетницу да не скочи у Дунав

Помоћник командира Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду Марко Стефановић спречио је  малолетницу из тог града да почини самоубиство скоком с Моста слободе.
д
Фото: Приватна архива

Према нашим сазнањима, Стефановић је, враћајући се око 13.30 часова из суда, где је био службено, преко радио везе чуо да је пријављено да млађа женска особа намерава да скочи с Моста слободе. С обзиром на то да је био у близини, без двоумљења је одмах кренуо ка мосту.

Препричавајући петоминитну драму на мосту, полицајац Стефановић каже да је малолетница, када је стигао на лице места, стотинак метара од уласка у тунел ка Сремској Каменици, већ прешла ограду моста. Пришао јој је обазриво и започео с њом разговор. Међутим, девојчица је одбијала сваки покушај разговора и захтевала од полицајца да јој не прилази. Стефановић, међутим, није одустајао, већ је наставио да је убеђује да му дозволи да јој приђе. У једном тренутку је чак скинуо и опасач.

Времена је било све мање, ситуација све напетија. Упорност полицајца се исплатила  јер је девојчица ипак пристала да јој се пружи помоћ, спасе живот.

Малолетници, која је прешла ограду моста, стотинак метара од уласка у тунел према Сремској Каменици је обазриво пришао и започео разговор са њом, али је она одбијала сваки разговор, говорећи му да јој не прилази. У близини, на мосту су се у том тренутку затекла и двојица Стефановићевих колега из Сремске Митровице, који су му притекли у помоћ. Прихватили су је и тако је спасли. Према причи полицајца, девојчица је испичала да је одличан ђак, из добре породице и да ипак не зна зашто се одлучила на овај самоубилачки корак.

На лице места, на Мосту слободе, убрзо је дошла и екипа Службене хитне помоћи која је девојчицу превезла у болницу.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести